"Ranum, hele Danmarks og Verdens Efterskole"
Ranum Efterskole College arbejder målrettet for, at unge mennesker møder mangfoldighed. Dette er på skolen ikke kun tænkt i mangfoldighed, som forskellige etniske tilhørsforhold, men i lige så høj grad, at alle samfundslag er repræsenteret i vores elevgruppe. Det sikrer vi ved, at have et bredt tilbud, der ikke henvender sig til en specifik interesse eller gruppering, men skabe en skole, med mange forskellige interesser og holdninger. Ranum Efterskole college er ikke tilknyttet nogen religiøs eller traditionel organisation, men har mange forskellige samarbejdspartnere. I vores pædagogik blander vi bevidst eleverne så meget som muligt på tværs af vores huse, dette sikrer, at alle oplever denne mangfoldighed imellem hinanden. |
På Ranum Efterskole College arbejder vi meget med dialog og demokratisk dannelse. Vi sætter elevernes trivsel og udvikling først, hvilket i visse tilfælde betyder, at vi må tilpasse skolen til de unge vi møder, i forhold til at de også kan klare en hverdag på efterskolen. På Ranum Efterskole college arbejder vi målrettet med unge mennesker, der sidder yderst på bænken, altså i farezonen for at ryge ud af de gængse uddannelsestilbud. Når et ungt mennesker ekskluderes fra f.eks. efterskole, har det store konsekvenser, og for nogle kan det være svært at komme videre efterfølgende. I vores forsøg på at hjælpe disse unge videre eller på ret kurs, har vi udviklet et netværk på skolen, der arbejder specifikt med disse unge. |
Dette netværk består af følgende
|
|
På Ranum Efterskole College arbejder vi med integration, hvor en af vores samarbejdspartnere er Ranum Asylcenter, hvor vores unge i samarbejde med organisationen DUNA, Dansk Undervisning for Asylansøgere, underviser og laver aktiviteter for de unge mennesker på flygtningecenteret. Vi vil gerne udvikle dette tilbud til et optag af flere elever med f.eks. flygtninge baggrund.
I forhold til unge, der har oplevet tab af nære familiemedlemmer, har vi et tæt samarbejde med en sorggruppe, der har specialiseret viden på netop denne front.
Vi har en række internationale samarbejdspartnere, der sikrer, at eleverne på Ranum Efterskole College også møder andre måder at tænke og forstå undervisning og formidling på; Cambridge, UNESCO, Duke of Edinburgh osv.
Vi vil gerne arbejde på at imødekomme danske unge, der har været udstationeret i udlandet igennem flere år. Disse oplever det typisk som en udfordring at "genindtræde" i dansk kultur og skolesystem. Disse vil vi gerne hjælp fagligt såvel som socialt.
Skolen har et tæt samarbejde med det lokale psykologiske rådgivningscenter, hvor skolen i samarbejder med hjemmet, eleven og skolens pædagogiske personale forsøger at fastholde og udvikle eleverne her igennem. Skolen betaler de første samtaler, for at sikre en hurtig hjælp, hvor det er nødvendigt.
Skolen er åben for optag hele året, hvor vi imødekommer de elever, der har fået en forkert start et andet sted. Det gør vi ved at screene eleverne og imødekomme dem på de punkter, der skal til for, at de også lykkedes i uddannelsessystemet.
Igennem vores tiltag og fokus har vi igennem en 5-årig periode kontinuerlig fastholdt ca. 95% af eleverne på skolen.
Formuleret efter Personalesamling den 10.11.16.
Fremlagt på bestyrelsesmøde den 12.12.2016 til beslutning.