Ranum ud i verden – verden ind i Ranum

Vi har ventet, vi har glædet os, forberedt os, og nu er vi klar. Den første rejse med Ranum Efterskole College er gået i gang – her er, hvad du skal vide.

Lad profilfagsrejserne begynde

Cheerleading tog allerede afsted torsdag aften som de første, og når weekenden er omme, er 450 elever og deres lærere rejst afsted. Profilfagsrejserne går til 15 forskellige destinationer, som løbende opdaterer med historier og billeder på deres facebooksider. Dem har vi samlet, så man kan følge med herhjemmefra.

Det foregår alt sammen på denne side: https://www.ranumefterskole.dk/udforskverden/

Rejserne er en stor del af den udviklingsproces, eleverne og lærerne indgår i, og de blomstrer for alvor, når de springer ud i verden.

Stor opbakning til Efterskolernes Dag

Der skal lyde et stort tak fra hele skolen til alle, der tog sig tid til at besøge Ranum i søndags. Efterskolernes Dag udartede sig som en fantastisk dag med rigtig mange spændte og nysgerrige, forhåbentligt kommende, elever. De fik rundvisninger, oplevet efterskoleliv og profil- og kulturfag – altså en lille bid af livet som elev på Ranum.

Vores egne elever tog rigtig godt hånd om gæsterne, og vi er stolte af den måde, de håndterede ansvaret. Eleverne er vores bedste ambassadører, og det er virkelig fedt at se, når de stolte fortæller om deres skole.

Vi har klippet en video fra dagen, som du kan se her. Den giver en fornemmelse af stemningen, dagen rummede.

Tak til lærerne på Ranum

I torsdags var der International Teachers Day, hvor lærerne trådte op på scenen i fællessalen og blev hyldet af resten af skolen. Der blev sat ord på, at vi sætter pris på vores lærere, som fik bogen Grundtvig Rundt i gave.

Year book club

I år prøver vi noget helt nyt. Vi laver en Year Book. Bogen skal give en oplevelse af, hvordan skoleåret 19/20 har været, og det er i høj grad eleverne, der former indholdet. 26 elever mødte op til Year Book Club, hvor ideer blev diskuteret, roller uddelt og det første spadestik til et stærkt minde taget. Bogen kommer til at indeholde historier og billeder fra kontaktgrupperne, rejserne og en hel del andre aktiviteter fra året. Det bliver spændende at følge udviklingen, og forhåbentligt, inden året er omme, har vi en fantastisk Year Book.

Fantastisk stemning i fællessalen

Onsdag aften blev eleverne overrasket med en koncert af musikholdet. De har Beatles som tema, og de er virkelig blevet dygtige. Sangene sidder snart i skabet, og det skulle de også gerne, fordi de netop er på vej til London for at spille og optræde.

Der sad 250 elever i fællessalen og klappede af deres kammerater, som gjorde koncerten til ét af de der magiske øjeblikke, hvor fællesskabet når fantastiske højder.

Den kommende uge rejser eleverne rundt i verden. Husk, du kan følge dem på https://www.ranumefterskole.dk/udforskverden

De bedste hilsner

fra alle os