Sejlads

Vi laver rÄder over 6 helt ens sejlbÄde med helt nye sejl og motorer. Vi trÊner kapsejlads, tursejlads og tager pÄ sejladstogter til Middelhavet bl.a. Tyrkiet, GrÊkenland og Kroatien.
Eleverne lÊrer at navigere og har mulighed for at tage et duelighedsbevis, sÄ de kan fÄ papir pÄ deres fÊrdigheder.

sejlads

Sejladsen starter i DK , hvor temperaturen er ideel, og slutter med et togt til Kroatien hvor erfarne skippere introducerer eleverne i langturssejlads, samt kroatisk historie og kultur. Vi besÞger Krka nationalpark og Dalmatiens fineste Þer og byer, hvis vejr og vind tillader det. Sejlads i efterÄret har fokus pÄ bÄde praktisk sejlads i skolens 7 bÄde, teori i sejlads navigation, sikkerhed og samarbejde ombord, samt planlÊgning af sejlads togt. Praktisk sÞmandskundskab: trim af sejl, styre efter kompas, GPS navigation, knob, havne- og ankre-manÞvre mv.

Eleverne forberedes pÄ at kunne tage den praktiske duelighedsprÞve efter rejsen, og fÄr tilbud om at tage den teoretiske DuelighedsprÞve i vinterperioden sÄledes, at de kan erhverve et samlet Duelighedsbevis. Et vigtigt element i sejlads er samarbejdet og kommunikation i besÊtningen og derfor arbejder vi med at danne besÊtninger, som supplerer og styrker hinanden.

Link til skolens SĂžsikkerhedspolitik for sejlads med elever

LÊs BÄdmagasinetŽs indslag om maritime elever pÄ Ranum Efterskole

Rejseinformation

Rejsebrev med rejsetider, praktisk info og program