Indhold

NB: Denne side er under opbygning

Indhold

Ranum Internationale Sommerskoles Familie-program kombinerer ferie, nærvær og samvær med faglighed, aktiviteter og engagement – alt imens du har mulighed for at møde nye mennesker. Familie-programmet er en unik ferie-form, som giver familien mulighed for at dyrke familie-tid med egen-tid. Der vil være aktiviteter, som hele familien kan deltage i sammen og der vil være aktiviteter, hvor familien vælger efter alder og interesser. Et ophold pĂĄ familie-programmet pĂĄ Ranum Internationale Sommerskole vil være en oplevelse, som i vil mindes for livet og der vil være mange gode historier at fortælle!

Familie-programmet henvender sig til singleforældre, par, børn, bedsteforældre og børnebørn.

Værdigrundlag

Ranum Internationale Sommerskole er en forlængelse og udvidelse af Ranum Efterskole College. Vores værdier omkring fællesskab, medansvar og aktiv deltagelse er også fundamentet for opbygningen af vores sommerskole. Vi tilbyder boglige fag og mange forskellige aktiviteter samt muligheden for at komme med nye tiltag under jeres ophold. Man kan vælge mellem 1, 2 eller 4-ugers ophold, hvor der vil være et udbud af faglige timer og diverse aktiviteter om formiddagen, mens eftermiddagene er fleksible.

Fag og aktiviteter for hele familien

Ranum Internationale Sommerskole kan tilbyde et bredt udvalg af fag og aktiviteter under hele opholdet. Hvert familiemedlem har mulighed for at skabe sit eget personlige skema alt efter interesse eller man kan vælge at lave et fællesskema for hele familien, hvor man følges ad – Valget er jeres! Dagene er bygget op omkring 3 perioder: Formiddag, Eftermiddag og Aften. Om formiddagen vil man typisk deltage i et fag – det kan være et bogligt fag eller et praktisk fag. Om eftermiddagen vil man typisk deltage i en aktivitet – det kan være en af de aktiviteter, som skolen udbyder via ’ung-programmet’, det kan være en aktivitet man selv initierer og administrerer, det kan være en workshop organiseret af andre deltagere eller det kan være en fri-eftermiddag sammen med familien pĂĄ en tur ud til en af de mange nærliggende attraktioner.

Fag og aktiviteter styres af erfarne lærere og ung-guider. Programmerne for de forskellige uger er foreløbige og der kan forekomme ændringer efter vind og vejr, ønsker fra deltagerne, aldersfordeling blandt deltagerne mv. Det vil sige at har vi deltagere, som ikke kan deltage i bestemte aktiviteter, vi vil i samarbejde med ung-guiderne og jer planlægge et alternativ – det kunne for eksempel være en børneklub for 3-6 ĂĄrige, hvor man arbejder med kreative fag, bevægelse eller natur. Igen er der mange muligheder! Se ‘Uge-program’ for eksempel pĂĄ et ugeskema.

Udover skemalagte og til dels obligatoriske fag og aktiviteter, tilbyder sommerskolen en række events og aktiviteter, som man kan deltage i efter lyst og interesse – se evt. event- og aktivitetskalenderen som hele tiden vil blive opdateret!

Faciliteter

Ranum Efterskole College råder over et 16.000m2 stort campus-områder med 3 ’huse’, haller, træningsrum, køkkener, sportsbaner, haver, mm. I hovedhuset findes derudover design lokale, medierum, musik lokale og lydstudie, biograf, fælles opholdsområder med sofaer, tv’er og mm.

Skolen stiller derudover cykler, kajakker mv til rĂĄdighed.

Lokal omrĂĄdet

Ranum Efterskole College ligger i den vesthimmerlandske landsby Ranum syd for Limfjorden. Inden for en radius af 3-5km vil man finde skov, søer, fjord og utallige historiske og kulturelle seværdigheder. I Ranum by kan man fĂĄ de mest nødvendige ting i den lokale brugs og man finde ogsĂĄ hæve-automat, pizzaria mm. Løgstør er en mindre handelsby kun 8km fra skolen, som kan byde pĂĄ diverse kulinariske oplevelser pĂĄ de lokale spisesteder – ofte centreret omkring havets bord. Derudover har Løgstør flere supermarkeder sĂĄsom Netto, Fakta, Superbrugsen og Aldi, samt et bredt udvalg af mindre butikker i gĂĄgaden.

Seværdigheder/attraktioner i nærheden:

Aggersborg (Vikingeborg)

Rønbjerg og Dayz

Livø

Vitskøl Kloster

Frederik den VII’s Kanal

Muslinge-festival

Uhrehøj Plantage

Vilsted sø

Gatten Golf center

Melgaard Heste

Seværdigheder/attraktioner indenfor 1 times kørsel: