Coral Restoration

Vi arbejder på at komme til Bonaire øerne (tidl. Hollandske antiller), men der er stadig et forbehold i forhold til destinationen, da projektet og interaktion med en lokal skole går forud for destination.

Tilbage til kulturfagsoversigten

praslin 1998913 1280

PĂĄ nogle øgrupper konstateredes i 1998 at op imod 97 % af det omgivende koralrev var afbleget og ødelagt (pga. El Nino), hvilket pĂĄvirkede det marine liv i ekstrem grad og sĂĄledes ogsĂĄ den af befolkningen som var afhængig af fiskeri. Efter intenst genopretningsarbejde med koraldyrkning i ”nurseries”, fragmentering og senere udsætninger gik man fra en koraldækning pĂĄ 2-3% i 2012 til 16 % i 2014 og endnu større dækning i ĂĄrene herefter – arbejdet hjælper.

MĂĄl med faget

Vi skal førstehĂĄndsstudere afblegede og skadede koralrev og fragmentere koraller og bistĂĄ til genoprettelse af koralrev. Vi skal opleve hvilken rolle koralrevene spiller biologisk samt samfundsmæssigt for befolkningen pĂĄ Bonaire, opleve hvordan man lever og spiser, samt hvilke indgreb og forholdsregler befolkningen gør for at man pĂĄ en ø-gruppe kan sikre at produktion og forbrug er bæredygtigt.

FNs verdensmĂĄl

• MĂĄl 12 Ansvarligt forbrug og produktion
  • MĂĄl 13 Klima indsats
  • MĂĄl 14 Livet i havet

Aktivitet + kultur destination

• Dykning/Snorkling koralstudier
  • Medvirke til at dyrke koraller
  • Skole- og evt. fiskeri-/landsbrugs-besøg og samarbejde

3105509176 28c5e729b6 b

Rejseinformation

Sikkerhed

• Pas skal være gyldigt i 6 mĂĄneder efter turens begyndelse
  • Kystnær sejlads er sikkert – off shore sejlads frarĂĄdes pga. pirattrussel
  • Almindelig agtpĂĄgivenhed bør udvises ift. færdsel med større pengebeløb
  • AgtpĂĄgivenhed bør udvises ved færdsel i ”vildt” terræn.
  • I forbindelse med Dykning/svømning/badning bør lokal dagsvarsling følges

Krav til eleverne

• Ingen forhĂĄndskrav – Dykkerbevis – Open Water giver bedre muligheder ift. studierne
  • Motiveret for at studere det marine liv og deltage i studierne og arbejdet.
  • Mod pĂĄ at møde mennesker med et andet livssyn og andre livsbetingelser
  • Dykkerbevis (Open Water Diver) kan evt. erhverves sideløbende med kulturfaget.

Vaccinationer

Stivkrampe, Drifteri, Hepatitis A

Tovholdere

Kim Glerup Rolf Iversen