cuba

Cuba – Musik, dans og kultur

Cuba er med sin særprægede historie og enestĂĄende kultur et oplagt rejsemĂĄl for elever med interesse i en anderledes kultur.

Tilbage til kulturfagsoversigten

cuba

Cuba har levet stort set adskilt fra resten af verden siden 1959. Derfor er landet en slags tidslomme, hvilket i høj grad gør det et besøg værd. Kulturen er helt særpræget og unik, og specielt den cubanske dans og musik er uden sidestykke. Afrikansk, spansk og amerikansk kultur har givet en dynamisk blanding, hvor specielt salsaen er blevet kendt og elsket pĂĄ dansegulve verden over.

PĂĄ rejsen til Cuba bliver der mulighed for bĂĄde at forme faget og ogsĂĄ selve turen til Cuba. I faget vil vi bl.a. arbejde med landets historie, vi vil beskæftige os med livet som ung i Cuba, forsøge os med at danse salsa og fĂĄ spanskundervisning. Desuden vil vi forberede de forskellige besøg pĂĄ Cuba. Vi opholder os under størstedelen af besøget i Havana, der er en perle som er med pĂĄ FN’s verdensarvsliste. Vi skal besøge en skole og en ungdomsklub med fokus pĂĄ musik og dans. Vi skal ogsĂĄ have dansetimer med lokal instruktør; her bliver der dog mulighed for at vælge til og fra, sĂĄ de danseglade kan prøve lidt mere, mens andre kan fokusere pĂĄ eksempelvis Cubas historie. I den forbindelse planlægger vi en vandretur i Castros fodspor. Vi besøger ogsĂĄ Viñales, et naturskønt omrĂĄde, hvor bønderne lever af at dyrke tobak. Vi skal besøge en lokal tobaksbonde og mĂĄske udforske omrĂĄdet pĂĄ hesteryg.

FNs VerdensmĂĄl

Til trods for at den almindelige cubaner har en lav levestandard er uddannelsesniveauet i Cuba højt. Uddannelse er gratis, og der er fokus pĂĄ, at alle har mulighed for at tilegne sig viden. Derfor vil vi se pĂĄ FN’s verdensmĂĄl nummer 4, Kvalitetsuddannelse – Vi skal sikre alle lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring. Det mĂĄl er interessant at udforske i et land med kommunistisk styre: Virker strategien rent faktisk? Hvad mener de unge cubanere selv? Vi vil samtidig se pĂĄ mĂĄl nummer 10 – Mindre ulighed – Vi skal reducere ulighed i og mellem lande. Det mĂĄl er indbygget i den kommunistiske ideologi, men hvordan gĂĄr det rent faktisk med den økonomiske ulighed i Cuba, og hvilke konsekvenser har USA’s handelsembargo haft i forhold til Cubas økonomiske status pĂĄ verdensplan.

Aktiviteter og udflugter:

• Tur i ”Old Havana”
  • Besøge skole i Havana
  • Homestay hos elever fra den internationale skole i Havana
  • Danse- og musikoplevelser
  • Tur til Trinidad eller Viñales
  • Ridetur i bjergene
  • UN World Heritage seværdigheder
  • Besøg pĂĄ cigarfabrik
  • Besøg, som passer til elevernes projekter

Hvis du kan lide musik, historie og samarbejde med unge fra en anderledes kultur og er motiveret for at kommunikere med andre, der ikke nødvendigvis er gode til engelsk, sĂĄ er Cuba noget for dig.

cuba2

Sikkerhed

Udenrigsministeriets rejsevejledning lyder bl.a. ”Den generelle sikkerhed i Cuba er relativt god og stabil, dog er omfanget af berigelseskriminalitet omfattende”. Vi har været i landet to gange nu og har ikke haft problemer, heller ikke med tyverier. Derudover kan er drikkevandet ikke rent nok til at vi kan drikke det.

Vaccinationer

Difteri og stivkrampe (er inkluderet i det danske børnevaccinationsprogram, men skal måske opdateres) og Hepatitis A.

Rejseinformation

Sikkerhedsinstruks

Tovholder

Mette Støttrup

Mette Støttrup Jensen
ms@ranumefterskole.dk

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 7.500- kr.
1. RATE ER 4.000- kr. 2. RATE ER 2.500 + evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350,- kr.

Link til shoppen: