Velkommen til Årgang 2015/16 på Ranum Efterskole College

velkomstsamling_ranumefterskole_2015-16.jpg

Kære læser!
Sikke en start på et helt fantastisk efterskoleår. Det har været en super god uge, som har budt på rigtig mange ‘første gangs’-oplevelser og eleverne er allerede en del erfaringer rigere. De første dage har vi fokuseret meget på kammeratskab i kontaktgrupperne og i husene. Og i løbet af ugen er eleverne kommet til at kende hinanden og lokalområdet bedre og bedre. Efter bare 6 dage har eleverne indtaget hele skolen og selvom de må undvære deres mobil i 14 dage, så er humøret fantastisk.

Fællesbillede fra Ranum Efterskole College 2015-16

En fantastisk 1. skoledag

Søndag den 9. august tjekkede 440 unge mennesker ind på Ranum Efterskole College. Vejret viste sig fra sin bedste side og det var til tider svært at afgøre om man blev blændet af de mange dejlige smil eller om det var solens stråler. På trods af cykler, hundredvis af tasker, kufferter, kasser og poser der skulle på plads på værelserne, forløb indtjekningen og udpakningen uden de store problemer, og forældre blev hurtigt sendt hjemad af yderst spændte unge mennesker. 

Som traditionen byder her på skolen, blev alle nye elever budt velkommen med en omgang spaghetti med kødsovs og salat – et sikkert hit! Med fornyet energi sluttede den nye årgang deres første dag på Ranum EFterskole College af med fælles aktiviteter i kontaktgrupperne ude på fodboldbanen, hvor aften-solen stadig varmede. Se billeder fra dagen via: Flickr

Fælles aktiviteter den første aften på Ranum Efterskole College 2015Fælles aktiviteter den første aften på Ranum Efterskole College 2015

Kontaktgruppe aktiviteter og Tour de Nærområde

Der har i denne uge været fokus på at knytte bånd og venskaber i kontaktgrupperne. Nogle af de aktiviteter som de i fællesskab skulle klare var vores Tour de Nærområde og skoleløb. Begge events var arrangeret som orienteringsløb med flere poster, der fik sendt eleverne godt omkring i lokalområdet. Ved Tour de Nærområde, blev skolens elevhold delt i 2 grupper, hvoraf det ene skulle finde poster i Løgstør og det andet finde poster i Rønbjerg. Denne aften mødtes vi alle til fællesspisning på den store plæne, og selvom mange gik næsten 15 km så var der stadig energi til rundbold og amerikansk fodbold eller beach volley.

Kontaktgrupperne på Tour de Nærområde med Ranum Efterskole CollegeKontaktgrupperne på Tour de Nærområde med Ranum Efterskole College

Kontaktgruppe besøger Løgstør med Ranum Efterskole

‘Ladies Night’ and Gentlemen training

Onsdag aften blev piger og drenge adskilt for at knytte bånd og venskaber uden at blive distraheret af det modsatte køn;-) Pigerne blev forkælet med hjemmelavet spa ved en Ladies Night, mens drengene blev ‘skolet’ i at være Gentlemen – skulle man være i tvivl om hvorvidt ens egen søn klarede det, findes der bevis i form af et flot diplom!

Ladies Excellence på Ranum Efterskole CollegeLadies Excellence på Ranum Efterskole College

gentlemen_night_ranumefterskole_1.jpg

AFS elever på årsprogrammet

Vi har i år, for første gang, AFS elever på vores årsprogram. 9 unge mennesker fra hhv. Thailand, Mexico, Malaysia og Hong Kong som skal opleve hvad det vil sige at være på noget så unikt som en dansk efterskole. 

AFS fra Thailand, Mexico, Malaysia og Hong Kong i Ranum Efterskole College

Pædagogisk er ugen gået fantastisk. Eleverne er introduceret til skolens rytmer og de kommer meget præcist til samlinger og aktiviteter, selvom de ikke har deres mobiltelefoner.
Alle har været på morgenmotion og torsdag var alle med til mavedans i skolegården kl. 07.00! I samlingerne har eleverne fået præsenteret de forskellige profilfag, klubfag, og skolens regler og rammer. Og i de boglige forløb er alle blevet “testet” og fra mandag skulle alle gerne have deres eget personlige skema med deres faglige niveauer i alle fag.
dagene er fløjet afsted, og mange er rigtigt trætte om aftenen. Det hjælper rigtigt meget at få en pakke med lidt godt hjemme fra og Post Danmark har heldigvis haft rigtigt travlt!
Eleverne skrev mandag aften et frem til den selv med fokus på forventninger og tanker om efterskoleåret. Brevet får de først til det sidste kontaktgruppemøde om 10 måneder.

Bliveweekend

I weekend er alle elever er i aften, fredag, optaget af at forberede den første store fest med teamet “Farver”. Alle kontaktgrupper skriver sange, laver udsmykning og middagen spiller med på farvetemaet.
I morgen lørdag er der først brunch og inden frokost er alle elever med i et kontaktgruppe stafetløb. Over middag dyster eleverne i REC Olympiade. Søndag skal alle vandsportselever tage deres svømmeprøve i åbent vand. Og så er der lidt tid til at lade op til den kommende uge.

Den kommende uge

Fra mandag morgen kører vi normalt skema med boglige timer og rigtig opstart af profilfagene. Om aftenen er der klubber, og eleverne har i ugens løb foreslået en række spændende klubber, bl.a. en Glee Club. Der er et stort engagement og masser energi. Torsdag rejser eleverne hjem på forlænget weekend, og som noget nyt så har vi lavet en busservice fra Ranum til Grænsen, så alle har mulighed for at komme hjem i nogenlunde tid.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend

Ranum Efterskole Collegeda_DKDanish