The Duke of Edinburgh’s International Award

Ranum Efterskole College tilbyder vores elever muligheden for at deltage i The Duke of Edinburgh’s International Award – et verdensomspændende program der opfordrer til- og belønner deltagernes præstationer indenfor en række kategorier.

The Duke of Edinburgh’s International Award blev grundlagt af Prins Philip (Hertugen af Edinburgh), i 1956, i samarbejde med den tyske pædagog Kurt Hahn. De var begge bekymret over at udviklingen hos unge var mangelfuld pĂĄ bestemte omrĂĄder, og man skabte derfor et program der ville opfordre de unge til at klare sig pĂĄ egen hĂĄnd og som en del af et civiliseret samfund.

Dette program tilbyder unge mennesker en formel anerkendelse af deres uformelle præstationer og mange uddannelsesinstitutioner og virksomheder ser programmet som et værdifuldt udviklings- og dannelsesprogram som udstyrer de unge med praktiske og sociale færdigheder.

Struktur

Der er tre forskellige niveauer i programmet: Bronze (For dem over 14 ĂĄr – 6 mdr. deltagelse), Sølv (For dem over 15 ĂĄr – 12 mdr. deltagelse) and Guld (For dem over 16 ĂĄr – 18 mdr. deltagelse). Nye elever pĂĄ Ranum Efterskole College vil have muligheden for at pĂĄbegynde og færdiggøre bronze. Nye elever som har deltaget i programmet pĂĄ tidligere skole, kan overføre point og fortsætte pĂĄ det niveau de er i gang med.

Hvert niveau har fire kategorier:

Service: Deltagerne udfører frivilligt arbejde i deres lokal samfund, bidrager til samfundet og udviser socialt ansvar.

Physical education: Opfordrer de unge til at forbedre deres kondition og præstation, og holde en sund livsstil med henblik på at opnå fysisk og psykisk velvære.

Skills: Deltagerne fĂĄr muligheden for at udvikle deres talenter, udvide deres egenskaber, øge deres selvtillid og forbedre deres arbejdsduelighed.

Adventurous Journey: De unge oplever glæden ved eventyr og opnĂĄr en dybere forstĂĄelse af natur og miljø.

Residential Project (Gold level only): Deltagerne oplever at bo i et ukendt miljø med andre unge, deltage i et større projekt og bygge nye relationer.

Hvem kan deltage?

‘The Award’ er et program for alle unge i alderen 14 til 24. Det er frivilligt, det er ikke en konkurrence og det kræver at man gør en indsats. The Award opfordrer unge til at designe deres egne personlige programmer med aktiviteter, mĂĄl og udfordringer.

Værdigrundlaget for ‘The Award’ er i trĂĄd med de værdier som skolen her er bygget op omkring, og vi mener at det vil være oplagt at kombinere aktiviteter her pĂĄ skolen med muligheden for at opnĂĄ en anerkendt udmærkelse for sine præstationer.