Plads til 403 forskellige personligheder

Artikel fra Operationdagsværk d. 5 nov 2014.

Skrevet af Juliane √ėrs√łe Nyborg, 2c og Freja Dahl, 3d. (tidligere elever).

Ranum Efterskole College
– plads til 403 forskellige personligheder

Selfie

Ranum Efterskole College; beliggende i et lille lokalsamfund i Vesthimmerland, huser 403 elever fra forskellige steder i b√•de Danmark og udlandet. Alle elever med vidt forskellige baggrunde, kultu¬¨rer og personligheder! For mange virker et elevantal p√• 403, som meget overv√¶ldende. Det kan v√¶re sv√¶rt at forestille sig, hvordan et f√¶lleskab kan rumme s√• mange personligheder, og stadig f√łles som et f√¶lleskab.

Sp√łrger man de nuv√¶rende elever p√• Ranum Efterskole College, om hvad de synes er bedst ved at g√• p√• efterskolen, er det f√łrste de svarer: “f√¶llesskabet er det bedste”. De uddyber deres svar med, at man f√•r gode venner (og mange af dem). Samtidig m√łder man nye mennesker hver dag, og l√¶rer af dem og deres personligheder. Dette omtaler de som v√¶rende den bedste ting, da man har muligheden for at skabe nye venskaber hele √•ret.

N√•r man er 403 elever er der plads til alle. Du er ikke kun en del af et lille f√¶lleskab blandt vennerne, men p√• Ranum Efterskole College er du med i mange f√¶lleskaber, og en del af det store f√¶lleskab. Det store f√¶lleskab kan forklares p√• den m√•de at, du ikke beh√łver at have personlige relationer til hver enkelt elev p√• efterskolen, men at der opst√•r en hel unik “f√¶lles-f√łlelse” af at g√• p√• efterskolen sammen.

Igennem √•rets tre perioder bliver man fordelt i forskellige mindre f√¶lleskaber, igennem profilfag og valgfag. Dette g√łr at man bliver blandet p√• en anden m√•de end hvis man blot havde √©t linjefag i l√łbet af hele √•ret. Ranum Efterskole College form√•r at rumme de mange elever ved at fordele eleverne i forskellige klasser, i de forskellige fag, alt afh√¶ngigt af det enkelte individ. Samtidig er det muligt at m√łde mennesker med samme interesser som en selv, da man i h√łj grad selv er med til at pr√¶ge ens √•r igennem de fag man v√¶lger.

Ranum Efterskole College er en god mulighed for at opdage nye sider af √©n selv og l√¶re sig selv bedre at kende. Talem√•den: “et √•r kan g√łre meget” kommer virkelig til sin fulde ret p√• efterskolen, da man b√•de if√łlge nuv√¶rende elever, og is√¶r gamle elever, udvikler sig enormt i l√łbet af et √•r p√• efterskole. Man bliver b√•de mere moden, men samtidig ogs√• mere selvst√¶ndig af at omg√•s s√• mange forskellige personligheder, da dette hj√¶lper √©n til at forst√• hvem man selv er.

Vi er begge gamle elever fra Ranum Efterskole College. Vi er enige om, at fra efterskole√•ret startede, og til √•ret var omme, rykkede man sig personligt helt enormt. Efterskole√•ret var et fantastisk √•r, som ikke kun gjorde verden st√łrre for os via rejserne, men ogs√• gjorde os st√łrre og mere √•bne overfor nye mennesker, netop fordi vi l√¶rte s√• mange forskellige mennesker at kende.