U.S Virgin Islands

U.S VIRGIN ISLANDS – Kontrasternes land

Midt i det Caribiske √łhav ligger der tre sm√• √łer. St. Thomas, St. Croix og St. John, ogs√• kendt som De Dansk Vestindiske √ėer eller U.S Virgin Islands. √ėerne er et kulturrejsem√•l med helt unik dansk historie. Lige fra kolonitidens stormfulde legender, til fort√¶llinger om slavernes underkuelse og deres endelige opr√łr. Alle disse historier blandes med caribisk stemning, farverig kultur og vidtstrakte tropiske strande. Det bliver en oplevelse for livet.

Tilbage til kulturfagsoversigten

IMG 0679 700

De tidligere danske √łer midt i Caribien tilbyder alt, hvad vi dr√łmmer om p√• en gr√• dansk vinterdag i januar – lige fra regnskov, smukke solnedgange, kulinariske oplevelser, kridhvide sandstrande til eventyrligt azurbl√•t hav. Vi skal p√• rundtur til de gamle sukkerm√łller p√• strandene og i bjergene, bes√łge museer der fort√¶ller om dansk storhed, kolonisering og forfald. Vi skal p√• opdagelse i byen Charlotte Amalie og bes√łge skoler der kan fort√¶lle os om livet som ung p√• de sm√• √łer. Havet omkring de tre tidligere danske √łer er intet mindre end fantastisk. Der er rig mulighed for smukke ture. Vi kan snorkle, sejle, SUP boarde og komme i kontakt med et v√¶ld af sp√¶ndende dyreliv.

US Virgin Islands bliver ofte beskrevet som paradis p√• jord, men faktum er, at det ogs√• er et sted fyldt med kontraster.  For mange af √łernes faste beboere er livet langt fra et paradis. Mere end en tredjedel af √łernes beboere lever under fattigdomsgr√¶nsen, og i gaderne m√łder man folk der ikke har et sted at bo.

Udgangspunktet i undervisningen bliver historisk og samfundsfagligt. Hvad var det egentlig der foregik under den danske kolonitid, og hvilken betydning havde det for √łerne, og for Danmark? Hvilken rolle spillede Danmark i slavehandlen? Det drejer sig om at bryde tavsheden om vores eget lands del i slavehandlen og √•bne √łjnene for de nutidige perspektiver. Men vi skal ogs√• unders√łge hvordan livet p√• √łerne er i dag, 100 √•r efter salget, og hvordan deres status som territorie i USA p√•virker deres hverdag.

Undervisningen vil v√¶re en blanding af, klasse undervisning og eleverne der arbejder sammen p√• egen h√•nd, vi skal se film og andre programmer om √łerne, og vi skal sammen gl√¶de os til en helt fantastisk tur.

Vi vil i hele forl√łbet arbejde sammen med UNESCOS ASP program og her henter vi ogs√• inspiration til hvad vi kan foretage os i undervisningen og n√•r vi er p√• √łerne.

Jeg h√•ber at I vil v√¶re med til at g√łre dette kulturfag til et helt fantastisk sp√¶ndende, sjovt og l√¶rerigt fag, med den fedeste tur til U.S Virgin Islands

• Vide mere om vores egen kultur og historie
  • Fordybe os i den Caribiske kultur og historie
  • Udveksling med elever fra Virgin Islands Montesorri school and Peter Gruber International Academy – Eleverne skal v√¶re sammen med elever fra skolen, og de kommer til Danmark og bes√łger os.
  • Bes√łg p√• public school
  • FN‚Äôs Verdensm√•l:
    • 1 Afskaf fattigdom
    • 3 Sundhed og Trivsel
    • 4 Kvalitets uddannelse
    • 7 B√¶redygtig energi
    • 10 Mindre ulighed
    • 11 B√¶redygtige byer og lokalsamfund
    • 14 Livet i havet
    • 15 Livet p√• land
    • 17 Patnerskaber for handling

Aktivitet + Kultur destination

• Skolebes√łg
  • Udveksling
  • Simon – Fantastisk historisk tur rundt i Charlotte Amalie, med dansk Tourguide
  • Shelley Moorehead – leder af ‚ÄúVirgin Islands Reparation Movement‚Äú. Formand for det caribiske institut for ny menneskelighed og grundl√¶ggeren af den ‚ÄúAfrikansk-Caribiske Genopretnings og Genbos√¶tnings Alliance‚Äú (ACRRA)
  • Food tour – En sk√łn tur rundt i byen, hvor vi smager klassiske caribiske retter.
  • En dag ved vandet – Vandsportscenter

Tovholdere

Niels Kjær Kathrine Dohn
Niels Kjær
nk@ranumefterskole.dk
Kathrine Dohn
kd@ranumefterskole.dk

√ėkonomi (egenbetaling)

Ca. 10500 kr – 1. rate: 7000 – 2. rate 3500

Maks 25 deltagere

LINK til Shoppen

Sikkerhed

Vi skal tilbringe tid ved vandet og alle elever skal have taget sv√łmmepr√łven.

Vaccinationer

Hep A, Tyfus og Stivkrampe/difteri

Visum er inkluderet РDet er elevernes/forældrenes eget ansvar at pas er gyldige.