Kina

Kina – Kungfu skole og Kinesisk Nytår

En rejse til Kina kan tilbyde dig mange gode oplevelse. Vi skal vandre på Den Kinesisk Mur, der bugter sig som en 8.000 km lang slange op og ned af bjergene. Vi kan forsøge at få et indtryk af de mere end 800 bygninger, der udgør Den Forbudte By, Kinas kejserlige palads gennem 500 år. Vi siger også hej til pandaer i zoologisk have, som er et af de sødeste dyr i verden. Vi får en rigtig professionel Kung fu træning med lærer på en Kung fu skole.

Tilbage til kulturfagsoversigten

kina2

Den Kinesisk Mur, der bugter sig som en 8.000 km lang slange op og ned af bjergene. Vi kan forsøge at få et indtryk af de mere end 800 bygninger, der udgør Den Forbudte By, Kinas kejserlige palads gennem 500 år. Vi får cirka en uges rigtig professionel Kung fu træning med lærerne på en Kung fu skole og vi er så heldig så kan vi opleve Kinesisk Nytår (Spring Festival) i Kina.

Rejsen starter i Beijing, hovedstaden i Kina, hvor vi vil bo på et hotel, som ligger i Hutongs. Hutongs er et beboelsesområde med smalle gader og firelængede huse, der omkranser en gårdhave. Men netop i Beijing kan man opleve det traditionelle og det moderne Kina side om side. Fra travle forretningsmænd og store shopping centre til traditionel morgengymnastik og trejulede cykler.

teamkina

3 dage efter drager vi afsted mod vores Kungfu træning skole i Wudangshan, Hubei provins i Kina. Vi tager en nat tog, som vi kan sove på en seng på toget. På kongfu skole får vi mulighed for at bruge cirka en uge sammen med de kinesiske børn, unge og voksne som har dedikeret deres liv lige nu til kungfu. Vi vil bo på skolen. Her vil vi træne basis kungfu, praktisere qi-gong og lære en taichi form Wudang style. Wudang Mountain er meget kendt indenfor martial arts – især Taiqi og qigong samt filosofien taoisme. Imens vi er på skolen vil vi modtage undervisning i kinesisk samt lave andre aktiviteter med de unge studerende på skolen, tale med Sifu Yuan Xiu Ganag, som er kongfu mester og discipel af det hellige tempel i Wudang Moutain som vi også vil komme på toppen af og opleve historie og storhed.

Det her år kommer vi også at opleve den Kinesisk Nytår (Spring festival) i Kina. Det bliver sikker en meget speciel oplevelse for alle. Kinesisk Nytår er den vigtigst festival og helligdag i Kina. Det er lige som dansks Jul. Når man fejrer Kinesisk Nytår skal man have masse af traditionel ting, fx man skal have rød lamper på, danse drag og løve danse, spil fyrværkerier … Der er også masse af gode mad! Du skal ikke miste din chance for at opleve det!

et

Undervisning

Kina er ikke kun et rejsemål, men også et fagfag flere eftermiddage om ugen. Du skal ikke kun vælge Kina pga. rejsen, men også fordi du gerne vil lære kinesisk sprog og kinesisk kultur. Kinesisk kultur er både fortiden med kejsere og Kung fu, silke og templer, men også kinesisk medicin, familieliv, arbejde, miljø og politik. Noget af undervisning vil foregå på klassen, andet kan være madlavning eller en ugentlig omgang Tai Chi og Kong fu. Vi vælger også to FNs verdens mål som vores projekt temaer. I mål nr. 11”Bæredygtige byer og lokalsamfund” skal elever vælge et område, som de er interesserede i. Det kan være hvordan kineserne beskytte de kulturelle relikvier i morderne by. I mål nr. 3 ”Sundhed og trivsel” kan man undersøge, for eksempel, hvorfor spiser kineserne mange retter om aften (det kan godt være 5 retter for en 3 mænds familie) men man ikke blive tykke eller hvordan kan man eliminere smog.

Hvis du er fascineret af Østen – fra kejserpaladser til skyskrabere, fra madlavning til Kung fu, og hvis du vil lære de kinesisk unge at kende, se hvordan de alminelig kineser lever i dagligdagen, så skal du vælge Kina.

træning2

FNs Verdensmål

Tovholder

Ning Xu
xn@ranumefterskole.dk

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 8.000,- kr. 1. RATE ER 5.000,- kr. + 2. Rate 3000 +  evt. afbestillingsforsikring ca. 350,- kr. Lommepenge anbefalet 1000,- kr.

Maks 20 deltagere

LINK til Shoppen