Barsilien

rio

Brasilien Rio

Nyhed: Elevforslag, med mange muligheder for tilpasning af indhold og mĂĄl.

Temaer i forslaget kunne være:
Regnskov, og gruppen har foreslĂĄet at arbejde med Tijuca national parken. Her finder man resterne af mata atlântica, kystregnskoven, der engang dækkede Brasiliens kyster. Tidligere blev skoven næsten udryddet for at gøre plads til kaffefarme og sukkerrørsplantager, men i dag værner man om byens regnskovsomrĂĄder., ikoniske strande Copacabana, Ipanema og Leblon

Kultur: med fokus pĂĄ must see-turistattraktionerne PĂŁo de Açúcar (Sukkertoppen) og Cristo Redentor (Kristus Frelseren). Vi vil ogsĂĄ se om vi kan opleve Sambaen og mĂĄske kan vi lære noget inden vi tager afsted.

Sport-særligt VM i fodbold og der er tanke om at besøge Maracanã Stadium.

Møde med lokale unge: Gennem danske kontakter vil vi etablere samarbejde og møder med lokale unge, evt. pĂĄ en international skole. Vi ved ikke om det bliver muligt med privat indkvartering endnu, men vil forsøge.

Kontraster mellem rige og fattige: Vi har hørt meget om favelas (slumomrĂĄder), og mĂĄske kan vi fĂĄ mulighed for at besøge et omrĂĄde for at opleve hvorledes folk lever og overlever i disse omrĂĄder. Kulturelle forskelligheder. MĂĄske
kan vi besøge Santa Theresa og Lapa er charmerende og livlige bydele, med mange kunstnere..

I forberedelserne til rejsen, skal vi ogsĂĄ arbejde med at lave vores egne præsentationer af vvors liv, samt undersøge de temaer som vi vil fordybe os I pĂĄ kulturrejsen. Vi vil ogsĂĄ arbejde med hvordan vi bedst formidler vores erfaringer og oplevelser efter kulturrejsen.

Et stort tema vil være sikkerhed pĂĄ rejsen: Rio er berygtet for sin kriminalitet, og man skal bruge sin sunde fornuft, nĂĄr man færdes i byen. Vi vil derfor alliere os med lokale, som kan hjælpe os med at færdes sikkert, og vi vil være pĂĄpasselig og ikke gĂĄ rundt alene i byen efter mørkets frembrud.
Vi vil forsøge at fĂĄ herboende brasilianere til at være gæstelærere i forberedelserne til rejsen, sĂĄledes at vi kan lære de almindelige omgangsformer, forberede os pĂĄ kulturen og lære lidt sprog.

Tovholder: – evt. Annika Okholm.

rio2

VilkĂĄr og økonomi: Egenbetaling pĂĄ rejsen vil være 7.500,- kr. 1. RATE ER 3.750,-kr. + evt. kollektiv â€ťafbestillingsforsikring” 350,- kr. + Vaccinationer: Hepatitis A, difteri, stivkrampe. Visum inkluderet.
Lommepenge anbefalet 1.000,-kr.da_DKDanish