USA – Californien

USA high school udveksling Santa Cruz, Californien

Udvekslingsophold på Pacific Collegiate School i Santa Cruz, CA. — for alle med interesse for det engelske sprog og amerikansk kultur. 14 dage.

Tilbage til kulturfagsoversigten

californien ranumefterskole

Følg US High School på Facebook

I samarbejde med PCS planlægges et unikt og spændende high school-ophold i smukke, historiske Santa Cruz ved Monterey-bugten i Californien syd for San Francisco. Målet er, at du lærer om amerikansk kultur og sprog, samtidig med at du møder unge high school-studerende fra alle samfundsklasser og lærer om high school-livet i USA.

Du bliver indkvarteret hos en lokal familie, hvor du så følger familiens teenager i high school. Du skal forvente at holde et kort foredrag om dig selv og Danmark en af de første dage på skolen, hvilket planlægges i detaljer inden rejsen.

Programmet indeholder også overnatning i San Francisco, hvor vi kører over Golden Gate Bridge, besøger Alcatraz og går en tur i fx Haight Ashbury, Castro eller ChinaTown.

MĂĄl med faget – herunder ogsĂĄ FNs verdensmĂĄl

Faglighed: Der bliver lagt stor vægt pĂĄ det faglige pĂĄ rejsen og det forventes, at du kan forstĂĄ og tale engelsk pĂĄ et rimeligt niveau, sĂĄ du kan følge undervisningen pĂĄ high school, samt at du er interesseret i at engagere dig i programmet og kontakten til andre unge amerikanerne og deres familier. I løbet af kulturfagsundervisning skal du forholde dig til FNs 17 verdensmĂĄl og vi gør dig klar til at diskutere UN’s 17 Sustainable Development Goals pĂĄ engelsk, nĂĄr vi rejser til PCS. Et af mĂĄlene med vores kulturfagsrejse er nemlig at klæde eleverne pĂĄ til at tage ansvar. En stor del af denne ‘pĂĄklædning’ er at oplyse eleverne om FNs verdensmĂĄl og i forhold til USA, sĂĄ er netop Californien langt foran resten af USA hvad angĂĄr samtlige 17 verdensmĂĄl. I løbet af undervisningen vil vi foretage en sammenligning mellem Danmark, Californien, USA som helhed, samt et udviklingsland, for at danne en bevidsthed om verdensmĂĄlenes betydning hos eleverne.

Såfremt du modtager undervisning i spansk på RE, så vil der måske være mulighed for at blive indkvarteret hos en tosproget (spansk) familie.

Krav til dig

Du skal forvente at få et fuldt dagsprogram, hvor du følger din værtselev til extracurricular activities om eftermiddagen og/eller aftenen, hvilket kan være American football, track, baseball/softball, cheerleading, band, etc.

Der er dresscode pĂĄ skolerne, som du naturligvis skal følge. Almindeligt, pænt tøj opfylder dresscode, blot man ikke kan se fx bh eller undertøj.

Du vil få ansvar for at føre en video-dagbog eller på anden vis formidle dine erfaringer og oplevelser fra high school til de andre elever ved hjemkomsten.

I juni måned kommer de amerikanske elever til Ranum Efterskole College, hvor du så vil fungere som værtselev under opholdet og du skal også planlægge en weekend hjemme sammen med din amerikanske udvekslingselev!

Vi anbefaler, at du vælger USA—Santa Cruz, hvis du har en plan om at komme til USA pĂĄ udvekslings- eller studieophold senere. Se flere billeder og mød tidligere RE-udvekslingselever og PCS-værtselever pĂĄ https://www.facebook.com/groups/REPVHS/?fref=ts

Rejseinformation

Rejsebrev 2018

VilkĂĄr og økonomi 

Egenbetaling kr. 7.500,- 
Visum er inkluderet. Lommepenge anbefalet 1.000,- kr

Sikkerhed

Ingen sikkerhedsrisiko.

Vaccinationer 

Stivkrampe, MFR, etc. Samme som det danske børneprogram. Det er et krav fra den amerikanske skoles side, at vores udvekslingselever er vaccinerede og kan fremvise dokumentation (sørg for at alle vaccinationer er journalført pĂĄ www.Sundhed.dk

Tovholdere

Charlotte Linderda_DKDanish