Japan

Japan Tokyo – kultur, natur og ungdom

I kulturfaget Japan venter der et møde med “Solens rige” – det fascinerende land, der lever i kontrasten mellem højteknologi og traditionsbundne skikke og dyder.

Tilbage til kulturfagsoversigten

japan1

Undervisningen

Vi skal klædes bedst muligt på til at indgå i den japanske ungdomskultur og fornemmelsen af de historiske vingesus helt tæt på, og vil derfor arbejde med aktuelle emner som bæredygtighed, overbefolkning, religion, historie og geografi mm.

Som en vigtig del af forløbet vælgerdu også med dit eget fordybelsesområder som du arbejder selvstændigt med i forberedelsesperioden op til rejsen. Et fordybelsesområde er et valg du tager efter din interesse for Japan og kan være f.eks. teknologi, mangategning, sushi, cosplay, samuraihistorie, naturkatastrofer, kunst el. lign.

Rejsen

Selve rejsen går gennem Japans gamle og nye hovedstad.

Dvs. gennem verdens største hovedstad, omkring templer og kejserpaladser, forbi en mytisk vulkan, inden for i det økologiske hus, i varme kilder, på nudelværksted, på karaokeeoplevelse og direkte i øjenhøjde med en japansk skoleklasse, hvor vi skal udveksle fremtidsdrømme, skolekultur, muligheder og trends for jævnaldrende japanere…

Men, helt nøjagtigt hvad dette års Japanrejse kommer til at byde på finder vi ud af I fællesskab!

Er du vild med Japan og den fascinerende kultur – eller har du lyst til at blive det – så tag med og få en unik rejse med inspiration til resten af livet! 

Eget projekt

Som en del af kulturfaget skal du forberede en præsentation af dit arbejde med fokus på dit fordybelsesområde og vores oplevelser og iagttagelser på rejsen.

På rejsen skal vi finde information og dokumentation til en artikel i form af interview, fotografi og/eller video. Der vil også være mulighed for at eksperimentere med virtuelle medier i form af en blog / hjemmeside / facebook og videoreportager til Youtube.

Rejseinformation

Tovholdere

Thomas Bjerg

Thomas Bjerg
tb@ranumefterskole.dk

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 8.500,- kr. 1. RATE ER 5.000,-kr. 2. RATE ER 3.500 + evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350,- kr. Lommepenge anbefalet 1.000,- kr.

Maks 25 deltagere

LINK til Shoppen

Vaccinationer
Stivkrampe.da_DKDanish