Nepal-1 venskabsskole

Nepal 1 – Venskabsskolebes√łg

Har du mod og lyst til at bes√łge vores venskabsskoler i Nepal? S√• venter dit livs rejse og en dannelsesrejse ud over alle gr√¶nser.

Tilbage til kulturfagsoversigten

nepal1-3

At du f√•r en unik mulighed for at l√¶re en helt anden del af verden at kende, hvor famili√¶re og spirituelle v√¶rdier er vigtigere end materielle goder. Her ser du udviklingen fra middelalderen til nutiden afspillet for √łjnene af dig. I m√łdet med unge nepalesere vil du b√•de l√¶re om livet i kontrastfyldte Nepal og om dig selv.

I kulturfaget og på rejsen vil du udvide din horisonter og helt sikkert også overskride en grænse eller to. Turen indeholder både fysisk udfoldelse såsom vandring med rygsæk op af en bjergside og det kulturelle og sociale aspekt i at overnatte ved en værtsfamilie, der næppe taler engelsk.

P√• ekspeditionen bes√łger vi vores venskabsskole i en bjerglandsby i Nepal i 3-4 dage og tager del i hverdagslivet her. Herefter oplever vi en del af Nepals natur med mulighed for bl.a. trekking, rafting og m√•ske udsigt til Himalaya.

I hovedstaden vil vi ligeledes arbejde med samfundsmæssige og politiske projekter som fx kvinders rettigheder, hjælpeorganisationer, elbiler m.m hvor din interesse bliver drivkraften.

I dette fag vil vi arbejde med mange af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling, idet Nepal er et u-land, hvor baggrunden for verdensmålene skinner tydeligt igennem. Især vil vi arbejde med målene for sundhed og trivsel, kvalitetsuddannelse og afskaf fattigdom.

F√łr rejsen

Du vil blive rustet til et kulturm√łde af dimensioner samt tr√¶net i at videreformidle dette m√łde. Dette sker ved at fordybe sig i forskellige emner inden for den nepalesiske kultur, traditioner og historie for derefter at opleve forholdene p√• egen h√•nd.

I forberedelserne til rejsen skal vi arbejde med forholdene i Nepal bl.a. kultur, religion, historie, natur og geografi.

Du skal desuden researche til en artikel, film eller et foredrag. Researchen f√łr rejsen danner udgangspunkt for unders√łgelser og interviews under rejsen. Inden rejsen skal du desuden planl√¶gge og forberede et mindre undervisningsprojekt til brug i forbindelse med vores bes√łg p√• venskabsskolerne.

Fysisk træning er også en naturlig del af faget i timerne inden rejsen.

Efter rejsen

Efter rejsen skal du forberede og holde foredrag om din rejse, oplevelser og overvejelser p√• din hjemskole eller for andre interesserede grupper. 

Krav til dig

Du skal have lyst til at udfordre dig selv s√•vel fysisk som mentalt. Du skal v√¶re indstillet p√• at tr√¶ne fysisk inden rejsen (ogs√• i din fritid) og du skal kunne b√¶re en rygs√¶k p√• ca 18kg. Du skal have lyst og mod til at kaste dig ud i situationer, der er langt fra din comfort zone herhjemme, og du skal m√łde med et √•bent sind klar til at l√¶re alt det fantastiske, farverige Nepal kan l√¶re dig.

Rejseinformation

Sikkerhed

Områderne vi rejser til er iflg. Udenrigsministeriet sikre at rejse i og vi har gode lokale kontakter, som også forsikrer at det område vi rejser i er sikkert.

Vaccinationer

Hepatitis A, Tyfus, Difteri.

nepal1-4

Tovholder

Lise Raml√ɬłse Hedegaard    

Lise Raml√łse Hedegaard
Engelsk, IGCSE English,
Dansk, Visuelt Design og Nepal
lr@ranumefterskole.dkVilk√•r og √łkonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 7.500,- kr. 1. RATE ER 4.000,- kr. 2. RATE ER 3.500
+ evt. kollektiv “afbestillingsforsikring” 350,- kr. Visum er inkluderet.
Lommepenge anbefalet 500-1.000,- kr.

 da_DKDanish