Kulturfag-til-valg

Kulturfag på Ranum Efterskole College

Siderne opdateret 7. september 2018

Eleverne ønsker deres 1. og 2. prioritet til deres kulturfag d. 12/9 – Forældrene får en besked på skoleplan med deres barns fag – Faget skal bekræftes af forældrene på shoppen senest d. 24-9-2018

Elever og lærere former 3 gange om året nye profil- og kulturfag. Valg processen er en del af skolens pædagogiske mål. Under processen kan der ske ændrigner i fagenes pris og indhold, derfor er understående beskrivelser vejledende/forslaget som det ser ud nu. Vi stræber efter at opdatere siderne så hurtigt som muligt, ved ændringer. De lange rejser er forbundet med en egenbetaling, og alle må prioritere undervejs. Der er altid rejser uden egenbetaling, og der er mulighed for at søge om individuelt tilskud til både ophold og rejsebetaling.

Vi skal se ud i verden og verden skal ind i Ranum Efterskole Vi skal have fokus på mødet med andre kulturer og profilfagsrejserne er tematiserede efter rejsemål. Det er mødet med andre unge i andre dele af verden, som former vores egen nationale og personlige identitet—uanset om det er i mødet og samværet med unge fra Norden, Europa, USA, Nepal, Indien eller Ghana.

I skoleåret 18/19 er disse kulturfag på valg:

Cuba Central Amerika Europa trip Hawaii Indien
Cuba Central Amerika European Roadtrip Red verdenshavene Indien
Jamaica Japan Kina Malaysia Namibia Animal Welfare
Jamaica Japan Kina Malaysia Animal welfare
Nepal Himalaya Nepal kultur Nepal Venskab New Zealand

Oman

Nepal – Himalaya Nepal – Kulturtrek Nepal – Venskabsskole New Zealand Oman
Peru Coral Sydafrika Sydkorea Thailand
Peru Coral restoration Sydafrika Sydkorea Sri Lanka
Us High School Miami US Roadtrip US Virgin Islands
US Santa Cruz US MiamI US Roadtrip US Virgin Islands Nordic Challenge

Vi har tidligere besøgt:

europatour offNamibia offhawaii off ranumefterskolejamaica musiktour offjapan off thailand off

kina off2malaysia off ranumefterskolenepalvenskabsskole offnepaltrekking offnepalhimalaya off2ny washington off

newzealand offoman offperu offsydafrika off fusacalifornien offsydkorea off

cuba off ranumefterskoleus virgin offindien onmarokkoperformance offvintersport italien offbrasilien rio off

filippinerne fridyk ranumefterskole offnicaragua offfilippinerne offaustralien off

Kort om profilfag og kulturfag på Ranum Efterskole

Hver profilfagsperiode afsluttes med en ekspedition af 1-2 ugers varighed.
Vi har rejst til over 30 lande og storbyer med Natursport og Imaginationholdene. Vi rejser ca. 4 uger på et skoleår!

Profilfagene kan kombineres af flere temaer, fag og aktiviteter. Inden skolestart vælger du et profilfag. Senere på året er du med til at foreslå nye profilfag og vælge dit nye profilfag.

1. Første periodes profilfag vælges inden skolestart. Holdene samles ved nye eleversdag den 24. maj til en indledende introduktion. I den første periode øves en række færdigheder indenfor profilfaget, som bruges for alvor på profilfagsrejsen i uge 41. Første periodes mål er også at kvalificere eleven til at indgå i valgprocessen til 2. og senere 3. periode. Derfor har lærerne tilrettelagt forløb, som præsenterer eleven for hvad et profil er, hvordan det udvikles og hvorledes eleven selv kan være med til at forme det og nye efterfølgende.

2. Anden periodes profilfag vælges i udgangen af september. Elever og lærere har mulighed for at forme nye profilfag. Temaet er verdensborger og globalisering. Gennem et fokus på både kultur og aktivitet møder vi unge rundt om i verden og lærer både om deres og vores egen livsformer. Vi kalder det kulturprofilfag og i forløbet forberedes en ekspedition som afvikles i januar.

3. Tredje periode vælges i december. Elever og lærere kan igen forme nye fag, og eleverne er typisk meget aktive. Målet er bl.a. at bruge erfaringerne fra 1. og 2. profilfag til at kombinere interesser, aktivitet og kulturmøder. Temaet er dannelse, og det sker særligt når eleverne på egne præmisser møder andre kulturer og bruger den frihed, som erfaringerne fra de første profilfag har givet dem. Rejsen i 3. periode ligger typisk i starten af april. Før  konfirmationer og de skriftlige prøver.