Besøg af en Shakespeare skuespiller

Besøg af en Shakespeare skuespiller

Elev Anja Brocklehurst fortæller om oplevelsen med en Shakespeare skuespiller

I de sidste par dage, har hele min Cambridge klasse og jeg, arbejdet med den kendte skuespil forfatter og digter William Shakespeare. Vi har været så heldige at vi har fået besøg fra London, en ægte Shakespeare skuespiller, kom hele vejen til Danmark for at lære os om William Shakespeare.

Den første dag, introducerede vores lære os om hvem Shakespeare var, og hvad han havde lavet. De fortalte os om de verdens kendte skuespil som Shakespeare har skrevet, fx Romeo og Juliet, og Hamlet.

De fortalte os om Shakespeare i dag, hvor anerkendt han er stadig er, og om hans teater, the Globe, som stadig spiller hans skuespil.

De forberedte os for den næste dag, hvor Shakespeare skuespilleren Kieron Jones ville komme.

Det var en kæmpe oplevelse at have Kieron på besøg. Han var klædt ud i tøj fra det sene 1500 århundrede, og han spillede flot blokfløjte, det var som om at træde ind i et teatre, han havde den mest fantastiske aura, der gjorde at han fangede os med hver et af hans ord. Han fortalte os lidt om Shakespeare, før han begyndte et skuespil med os.

Vi spillede Romeo og Juliet, men på en måde, jeg aldrig selv ville havde tænkt på. Han fik os alle op fra sæderne, da vi spillede rollerne som Romeo og Juliet, vi kom i slåskampe, følte suset ved festerne, og sorgen fra den hjerte skærende tragedie der omhandlede Romeo og Juliets kærlighed.

Det var en vild oplevelse, han viste os at Shakespeare slet ikke var så tungt og kedeligt som man måske først ville have troet, men Shakespeares skuespil indeholder alt fra drama, romance, komedie, slåskampe og tragedier. Selvom det hele foregik på engelsk, var det intet problem, alle havde en fantastisk oplevelse, med mange grin, især da vi skulle prøve at danse, som de dansede i 1500 tallet.

Jeg syntes det var så fedt og interessant, og jeg har nu fået mere lyst til at læse flere af Shakespeare værker.

Med Shakespeare i fokus

Elev Therese Trans Nielsen fortæller om en eftermiddag med Shakespeare i fokus.

En eftermiddag i Shakespeares fodspor. Shakespeare er verdens mest kendte forfatter, og selvom man ved hvem han er og hvad han har lavet, kender man ikke rigtig manden bag de mange fortællinger, skuespil og digte. En engelsk performer, producer, skuespiller og dramaspecialist bragte lys over emnet, og gjorde Shakespeares svære tekster til let forstĂĄelige.

Keiron Jones startede timen med at komme udklædt som Shakespeare ham selv. Han havde iført sig traditionelt tøj, fra 1500 tallet og kom ind spillende pĂĄ en fløjte. Han fik en til at føle sig godt tilpas i hans nærvær. Han startede med nogle lidt lette, men grænseoverskridende øvelser, hvor man skulle leve sig ind i rollen som en fin dame, hertug eller en fra pøblen. Man gik rundt imellem hinanden og sĂĄ skulle man leve sig ind i sin rolle, og lade som om man stod i The Globe Theatre tilbage i det tidligere ĂĄrhundrede. Det lykkedes Keiron at fĂĄ skabt en form for stemning, sĂĄ man levede sig mere ind i sin rolle. Han var meget dygtig til at involvere alle, og gjorde et godt stykke arbejde med at fĂĄ folk til at snakke engelsk, som var meningen med det hele. Derefter gik vi igennem tragedien om Romeo og Julie, hvor vi selv var med til at lave scenerne, imens han fortalte handlingen. Da historien sad pĂĄ rygraden , skulle vi fortolke skuespillet, og omskrive det til et skuespil der kunne have foregĂĄet i vores tid. Det blev en blanding af noget Star Wars relateret og noget amerikansk-skole-pige-fnidder, med en smule Matrix.

Keiron, ikke Keira eller Keiry, men Keiron, som han selv ville sige det, er en fantastisk historie fortæller. Han ligger følelser ind i sit skuespil og gør historien levende. Så selvom du hører om et tusse gammelt stykke engelsk litteratur, gør han det interessant, og giver en lyst til at lytte. Han kan puste liv i en forsamling trætte efterskole elever, og få dem til at involvere sig i historien og ikke mindst i samtalen. Han har en unik måde og få det gamle engelske sprog, som Shakespeare brugte, til at lyde nemt og tilgængeligt. Du lærer en hel masse, selvom du ikke ligger mærke til det.

Hele holdet deltog aktivt, og det endte med at blive en rigtig fed oplevelse, som sagtens kan anbefales til alle andre engelsk hold. Man bruger sit sprog, selvom man ikke rigtig er klar over det. Selvom han er englænder, bliver manoverhovedet ikke nervøs for at snakke engelsk nĂĄr han er i nærheden. Tværtimod fĂĄr han en til at føle sig sikker i sit sprog, og han giver en udfordring. Jeg syntes det har været bĂĄde lærerigt og spændende, og jeg ser Shakespeare fra en helt anden vinkel nu.da_DKDanish