En veloverstĂĄet uge med en masse indtryk

Kære læser

September viste sig fra sin smukkeste side og leverede kølige lyse morgener til morgenturen, lune eftermiddage til profilfagene og en eminent fredag som afslutning på ugen. Eleverne har gennem ugen haft travlt med særligt de boglige timer og det kan også mærkes i lektietimen, at der nu er ved at være en god rutine for de fleste.

Dykkerkurser

I weekenden har der været dykkerkurser og nu er stort set alle elever uddannet i Padi Open Water og flere er nu igang med det udvidede kursus i Padi Advanced.

2014-09-12 15 58 50-Dykker Weekend 6 7 sep - YouTube

RE mesterskab bordtennis

En flok elever arrangerede RE mesterskab bordtennis, udklædt og med store præmier. Stemningen var absolut i top, og det er ikke kedeligt at være på skolen i weekenderne.

10620692 818198954881724 4742237893768869073 n

Klubaktiviteter

Om aftenerne har der været gang i klubberne, og selvom det bliver tidligere mørkt, så er eleverne både aktive på rulleski, fodboldbanen, og især løbeholdet er i gang med træning til det kommende ½ maraton. Gamers club er også godt i gang.

10609574 818229324878687 4038872036661161778 n

Spændende kreative elementer

I Visuelt design arbejdes der med Re-design af møbler og laves spændende kreative elementer til både værelserne og skolen.

10552462 820442437990709 651360885125984979

Adventure

Adventure har i weekenden været på tur til Uhrehøje ved Farsø. Og i løbet af ugen, har der været meget gang en række aktiviteter, som forberedelse til Adventurerejsen til de store skove og søer i Sverige.

Sejlads

Sejlads har nydt de fantastiske dage på vandet og med de faldende vandtemperaturer, så glæder eleverne sig til at togtet går til Kroatien.

10649095 704216146299391 7084566374159181474 o

Rejsebrevene for de forskellige profilfagsrejser er på vej ud til alle forældre i denne uge, og de bliver fantastisk spændende.

Valg af nye kulturprofilfag.

Se oversigt over foreslĂĄede kulturfag(pdf).

DSC06485s

I morgensamlingerne denne uge har elever og lærere fremlagt ideer til den næste periodes profilfag. Temaet er kultur, og derfor omdøbes profilfagene til kulturfag. Der er nu 28 forskellige forslag til kulturfag og vi har gennemført de første interesseafstemninger.I dag har alle lærere og elever været samlet i den store hal, hvor der var inspirations workshop, hvor elever og lærere sammen har vendt de mange forslag, og haft mulighed for at debattere forskelligt indhold og mål for fagene. Forslagene rækker langt ud i verden og involverer derfor en del økonomiske og sikkerhedsmæssige overvejelser.

Processen at vælge kulturprofilfag er et særdeles vigtigt ifht. at lære at træffe reflekterede og prioriterede valg, samt sætte fælles interessemål. Det står klart at mange har svært ved at vælge, men igennem de næste uger vil de blive vejledt og øve sig ved flere prøveafstemninger.

Eleverne skal i denne weekend stemme igen via skoleplan, og søndag aften vil det andet prøvevalg være afsluttet og de fag der har tilslutning vil blive beskrevet i et Kulturfagsmagasin, og det vil blive sendt ud til forældre og elever sidst på ugen.

Den følgende weekend er der forældredag om lørdagen, og her vil vi fremlægge forslagene og svare på spørgsmål. Det endelige valg skal så være truffet umiddelbart efter og inden den 1. oktober.

I denne weekend er der venneweekend og godt 450 unge er samlet på skolen til både hygge, sport og leg. Der vil være program hele weekenden og allerede nu strømmer det ind med forventningsfulde venner.
I den kommende uge har vi sat fokus på temaet bæredygtighed. I morgensamlingerne skal vi arbejde med de store temaer, såsom energi, regnskov, befolkningstilvækst, ressourceforbrug mv. Både i undervisningen og køkkenet vil eleverne blive udfordret.

Høstfesten

Torsdag holder vi en rigtig høstfest, sĂĄ det er en super ide at tage lidt “landligt / naturligt” høstfest beklædning med, som ogsĂĄ tĂĄler halm og vilde tyre. (Se billeder fra sidste ĂĄr)

IMG 5519

Ugen slutter med en hjemrejseweekend, da den følgende weekend er obligatorisk med både forældredag, lørdag, og åbent hus søndag.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend

Olav Storm Johannsen
Forstander / Principal