Nyt fra rejserne – 16 jan.

16 jan. 2014

Vintersport – Passo Tonale

Europa Tour

SÄ er vi kommet til Zagreb i Kroatien. Det har vÊret en rigtig dejligt tur i bil, med en smuttur til en mindre by i Ungarn, hvor vi spiste frokost. I Zagreb har vi omkring 14 grader, sÄ der er rigtig gang i gaderne, med udendÞrsservering.
I morgen stÄr dagen pÄ et universitetsbesÞg, ud at se streetart og se alle sevÊrdighederne i byen. Vi glÊder os alle rigtig meget til en hÄrd men spÊndende dag;-) Der er stadig ingen der brokker sig over de lange gÄture, sÄ det regner vi heller ikke med i morgen;-)

Mange hilsner fra Zagreb

Miami – Den Amerikanske drĂžm

Dag 2 Se album pÄ FB
Om dagen oplevede vi den amerikanske shoppingkultur og kĂŠmpede os igennem en masse butiker i Sawgrass Mills – en gigantisk shoppingmall ved Fort Lauderdale. Eleverne har tĂžmt en stor del af den og var rigtig godt tilfreds med deres indkĂžb. Om aften oplevede vi sammen med 14.000 amerikanerne i hallen og flere millioner foran fjernsynet en kĂŠmpe show, da vores Miami Hurricanes kĂŠmpede mod Seminolerne fra Florida State. En fantastisk stemning, Cheerleader, Marching band og rigtig god sport sĂžrgede for en stor oplevelse.

High School Californien

Kina Beijing Classic

Se album

Vi har det godt efter den lange tur, fĂžrst til KĂžbenhavn, derefter til Helsinki. Turen tog tyve timer, sĂ„ fĂžrste dag var hĂ„rd. Heldigvis fik vi kinesisk massage og ”god mad”. Syltede grisetĂŠer og maver var et kĂŠmpe hit. Alle faldt i sĂžvn meget tidligt da vi kom tilbage pĂ„ hotellet, og kun Rolf lavede natterend fordi han var en klaphat â˜ș. I dag, torsdag d. 15., besĂžgte vi fĂžrst et universitet og bagefter tog vi en tur i Tianjin Ăžje, hvor Annemette nĂŠsten lavede i bukserne. Derefter besĂžgte vi et tempel, med flotte statuer med hagekors pĂ„, og munke pĂ„ cykler. SĂ„ tog vi ind til byen og shoppede i fire timer, og gik en masse pĂ„ McDonalds.
Pauline, Helena og SĂžren

Afrika Ghana Venskabsskole

SMS: Vi er kommet godt frem til Cape Coast og vi har allerede haft vores fÞrste dansetime med African Footprint. Efter den lange tur slapper vi lidt af pÄ stranden. Alle har det godt. Hilsen Ghanaholdet.

Cambodia Kultur og dykning

Se album

I dag startede dagen med en tur pÄ olympisk stadion for de morgenfriske elever og lÊrere. Kl. 07.00 mÞdtes de til en lÞbetur og lidt styrketrÊning.
Kl. 09.30 mĂždtes vi alle, hvor turen gik til en hjĂŠlpe-organisation, der hedder ”Friends International”. De hjĂŠlper familier med problemer som sygdom, vold, fattigdom, og gadebĂžrn i alderen 0-24 Ă„r, til at fĂ„ en uddannelse.
Derefter tog vi pĂ„ Friends restaurant, og spiste frokost, som var lavet af tidligere gadebĂžrn, som er blevet uddannet hos ”Friends”. Vi shoppede ogsĂ„ lidt rundt i en butik bestĂ„ende af kreative ting bĂžrnene pĂ„ ”Friends” har lavet af genbrugsplastik, bildĂŠk o.l..

Vi besÞgte senere et totur museum (S21), der blev brugt under Pol Pots styre. Det var meget grÊnseoverskridende og ubehageligt, at hÞre historierne, se billeder af ofrene og hÞre om, hvad der er foregÄet pÄ den tidligere skole.

Efter den overvÊldende oplevelse tog vi til et marked, hvor vi fik lov at gÄ rundt og kigge lidt i de smÄ butikker, som indeholdt alt fra rÄt kÞd, tÞrrede fisk, krydderier til hjemmelavede silketÞrklÊder.

Til aften gik vi pÄ en hyggelig lille restaurant, hvor vi fik noget af en kulinarisk oplevelse. Vi sad pÄ smÄ mÄtter pÄ gulvet og spiste lÊkker cambodiansk mad.

Alt i alt har det vĂŠret en super god dag, meget overvĂŠldende, men en hyggelig dag fuld af spĂŠndende og nye oplevelser.

Marokko African Performance

Se album

SĂ„ er endnu en dag gĂ„et. Vi har vĂŠret rundt i Marrakech hele dagen i dag, med vores guide Assin, som ved ALT om Marrakech. Det var super spĂŠndende, og vi fik set en masse kulturelle steder, sĂ„som moskeer, parker og Souk’en, som er den gamle bydel, med smĂ„ snĂŠvre gader fyldt med boder og handelsfolk. Det fĂžltes som at vĂŠre midt i 1000 og Ă©n nats eventyr.
I morgen gĂ„r turen 500 km sydpĂ„, mod M’Hamid, sĂ„ det meste af dagen gĂ„r med transport, og eftersom vi ikke ved om der er internet, kan vi ikke love at der kommer en opdatering.

Sydkorea kultur og konflikt

Karaoke- konkurrence – uha det var godt !

Nepal venskabsskole

Opdatering fra Nepal 1: Vi har netop sagt farvel til vores venner pÄ venskabsskolen. Det har vÊret et fantastisk besÞg med mange spÊndende oplevelser og en overvÊldende gÊstfrihed. Alle har det godt og er spÊndte pÄ nye eventyr i campen. Mvh. Nepal 1.

Nepal Kultur og natur trek

Nepal Himalaya Trekking

Nicaragua BĂŠredygtighed

Japan Ungekultur

Rundvisning af Homeikan I Tokyo. Vi nyder at have de traditionelle omgivelser for os selv til i morgen, hvor der tilsynladende kommer et hold fra Australien.

Se video rundtur.

Dagbog d. 16/1/2014 Japan

I dag da vi vĂ„gnede op var der morgenmad klar til os. SĂ„ tog vi til Tokyo med Shinkansen – det berĂžmte japanske hĂžjhastighedstog – og det var ikke noget der tog lang tid. SĂ„ tjekkede vi ind pĂ„ vores tredje og sidste hostel og blev mĂždt af nogle meget traditionelle omgivelser. Derefter fik vi noget at spise og efter det blev vi sluppet lĂžs i Tokyo for en stund. Nu har vi forberedt spĂžrgsmĂ„lene til i morgen en ekstra gang, nĂ„r vi skal besĂžge skolen og sĂ„ er vi smĂ„t ved at vĂŠre klar til at lĂŠgge os til at sove.
Charlotte og Britt

Peru – I Inkaernes fodspor

Dag 4: Peru hold pÄ Machu Picchu

FÞlg vores rejser direkte pÄ Facebook!

Vil du ikke vente pĂ„ den daglige opdatering kan du gĂ„ ind og fĂ„ de seneste opdatering pĂ„ vores hoved facebook side – Find den pĂ„ www.facebook.com/ranumefterskole