AS & A level

Cambridge AS/A Level

• 15-17 √•r.

Vi tilbyder en bred vifte af forskellige fag, hvor eleven vælger 4-5 fag efter interesse og kompetencer. Der er ingen obligatoriske fag på advanced level Рmed undtagelsen af dansk undervisningen for internationale elever, som ikke har dansk som modersmål.

Fag udbud

ENGLISH

• Til eleven som √łnsker at l√¶re om det engelske sprog og dets brug i nutidig kommunikation. Form√•let er at anspore til en kritisk tilgang til tekster og materiale af forskellige slags, samt etablere kompetencer inden for kommunikation, research og analyse. Eleven vil l√¶re at l√¶se og analysere materiale, l√¶re at skrive og fremstille korrekt p√• engelsk, samt opn√• en dybere forst√•else af det engelske sprog i en bredere kontekst.

MATHEMATICS

• Til eleven som √łnsker at videreudvikle sin l√¶ren om og sine kompetencer fra IGCSE Mathematics (eller lignende).

PHYSICS

• Til eleven som √łnsker at videreudvikle sin l√¶ren om og sine kompetencer fra IGCSE Physics (eller lignende). Form√•let er at opn√• en dybere forst√•else af koncepter og id√©er, og deres brug i nyere kontekster. Faget opmuntrer til kreativ t√¶nkning og problem-l√łsning. Faget er ideelt til eleven som √łnsker en videreg√•ende uddannelse inden for fysik eller lignende ved universitetet. ¬†

GERMAN

• Til eleven som √łnsker at videreudvikle sin l√¶ren om og sine kompetencer fra IGCSE German (eller lignende). Eleven vil l√¶re at bruge sproget i forskellige kontekster og situationer. Eleven vil l√¶re at h√•ndtere tekst og andet materiale, samt blive mere flydende mundtligt.

FRENCH

• Til eleven som √łnsker at videreudvikle sin l√¶ren om og sine kompetencer fra IGCSE French (eller lignende). Eleven vil l√¶re at bruge sproget i forskellige kontekster og situationer. Eleven vil l√¶re at h√•ndtere tekst og andet materiale, samt blive mere flydende mundtligt.

SPANISH

• Til eleven som √łnsker at videreudvikle sin l√¶ren om og sine kompetencer fra IGCSE Spanish (eller lignende). Eleven vil l√¶re at bruge sproget i forskellige kontekster og situationer. Eleven vil l√¶re at h√•ndtere tekst og andet materiale, samt blive mere flydende mundtligt.

HISTORY

• Til eleven for som √łnsker at videreudvikle sin l√¶ren om og sine kompetencer fra IGCSE History (eller lignende). Eleven vil opn√• en forst√•else af historiske temaer og f√• v√¶rkt√łjerne til at kunne researche, analysere og fortolke i en historik kontekst. P√• AS level, vil eleven kunne v√¶lge at fokusere p√• forskellige hovedemner ‚Äď Europ√¶isk historie, amerikansk historie eller international historie.

GLOBAL PERSPECTIVES

• Til eleven som √łnsker at forberede sig p√• et positivt engagement i vores dynamiske verden. Eleven vil udvide sin horisont gennem kritisk analyse af og refleksion p√• de udfordringer det globale samfund i dag st√•r overfor. Pensum er kompetence-baseret mere end fokuseret p√• viden om bestemte emner. Eleven vil l√¶re at researche, analysere, diskutere, evaluere og konkludere ‚Äď alle kompetencer n√łdvendige hvis man √łnsker en h√łjere videreg√•ende uddannelse i det globale samfund.

Eksamen og certificering

Alle fag p√• AS level afsluttes med eksamen og individuel karakter. Karakterskalaen for Cambridge International AS level str√¶kker sig fra A til E, med A som udtryk for det h√łjeste pr√¶stationsniveau. E udtrykker laveste pr√¶stationsniveau for en best√•et eksamen. Der gives ikke karakteren A* ved eksamenerne under Cambridge International AS level.

Alle fag på A level afsluttes med eksamen og individuel karakter. Karakterskalaen for Cambridge International A level strækker sig fra A* til E, med A* som udtryk for uovertruffen præstationsniveau. E udtrykker laveste præstationsniveau for en bestået eksamen.

Advanced levels sammenlignelig med den danske studentereksamen (2. og 3.g.), dog med et internationalt perspektiv.

Cambridge Advanced levels er verdens mest popul√¶re internationale kvalifikationer for elever i alderen 15 til 17. Den er internationalt anerkendt ‚Äď b√•de universiteter og virksomheder verden over betragter uddannelsen som en solid basis for fremgang og succes.