Ranum Efterskole College

Velkommen til Danmarks f√łrste internationale college…

Ranum Efterskole College er en international uddannelse p√• en dansk efterskole for unge mellem 14 og 18 √•r. Ranum Efterskole College er efterskole og Cambridge International School, som tilbyder elever en l√¶ringsoplevelse, hvis lige ikke er udbudt andre steder¬† i verden, og som √•bner en hel ny verden af uddannelsesmuligheder ‚Äď Vi tilbyder noget UNIKT!

Vi har 14 IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) fag¬† og 13 fag p√• Cambridge International AS og A level. Du kan kombinere et √•r p√• Ranum Efterskole College med et internationalt forl√łb i Danmark eller i udlandet. Mulighederne er mange og fleksibiliteten er stor. Valget er dit, s√• grib chancen!

Styrken er at vi kombinerer efterskolens dannelses-projekt og store fællesskab med muligheden for at få en internationalt anerkendt eksamen. En kombination som vi også mener tilbyder eleverne den optimale mulighed for at forberede sig, både professionelt og personligt, til livet i en kompleks og dynamisk verden.

Det globale perspektiv og den globale profil som udbydes igennem Ranum Efterskole College er en uhyre vigtig bestanddel i vores fundament og det repr√¶senterer vores verdenssyn ‚Äď Vi er del af et globalt f√¶llesskab og i vores forskellighed er der en lighed. Vi mener at tolerance og accept er hovedelementer som skal v√¶re tilstede for at opbygge interkulturel forst√•else. Det ‚Äôglobale‚Äô i form af blandt andet Ranum Efterskole College er blevet en yderst stimulerende og berigende egenskab som elever, s√•vel som undervisere og ansatte s√¶tter pris p√•.

Ranum Efterskole College er et resultat af en vision om at Ranum Efterskole skulle v√¶re mere end det konventionelle, at Ranum Efterskole skulle reflektere det globale lige s√• vel som det lokale og at man igennem medbestemmelse havde muligheden for at skabe sig en l√¶ringsoplevelse tilpasset egne behov, kompetencer og interesser. Med √•bningen af Danmarks f√łrste internationale college p√• Ranum Efterskole, m√• det siges at vi i f√¶llesskab har klaret det!

Eksamen og pr√łver ved Ranum Efterskole College

“Pr√łve-fri 10. klasse”

Ranum Efterskole College er if√łlge dansk lovgivning en ‚Äôpr√łve-fri 10. klasse‚Äô. Elever vil derfor ikke blive bed√łmt i folkeskolens afgangspr√łve (FSA og FS10) ‚Äď dog med undtagelse af Dansk. Elever under Ranum Efterskole College, vil i stedet g√• til afgangseksamen i alle deres IGCSE fag i slutningen af maj, og blive bed√łmt i hvert fag ved slutningen af hvert trimester. Da alle elever ved Ranum Efterskole College per definition er en ‚Äôefterskole-elev‚Äô, er vi n√łdt til at understrege at elever skal v√¶re opm√¶rksomme p√• at der kan forekomme s√¶rlige betingelser ved optagelse ved andre ungdomsuddannelser, f.eks. hos STX, HTX, gymnasierne og IB. √ėnskes uddybende information, bedes I kontakte vores Internationale Kontor ved Ranum Efterskole College.