Dans Berlin p1

Dans i Berlin

Danseholdet i Berlin

Dagbøger, billeder og video kommer herunder

Følg også med på vores Facebook Dansehold side

Vores Berlintur

Søndag:
Søndag morgen kørte to busser fra Ranumefterskole, hvor mange af os elever blev ”samlet op” nede af i Danmark.
Kl. Halv 8 om aftenen var vi på vores hotel i Berlin. Vi fik lov til selv at gå ud og finde aftensmad, men dog gjaldt vores efterskole regler også i Berlin, så vi skulle være på vores værelser kl. Halv 10.

Mandag:
Mandag morgen fik vi lov til selv at gå rundt i nærområdet, og derefter skulle vi ud til vores første danseundervisning med Amy. Efter at vi havde danset fik vi lov til at shoppe i den store by, og vi fik derfor selv ansvaret for at komme hjem.

Tirsdag:
Tirsdag var vores kulturdag.
Vi skulle ud og kigge på Berlins seværdigheder. Vi fik set og fik fortalt om Berlins historie. 

Onsdag:
Onsdag fik lov til selv at bestemme, hvad vores morgen skulle bruges på. Vi måtte gøre hvad vi selv ville, bare at vi holdte os i nærområdet. Vores middag gik med danseundervisning af den dygtige Amy.

Vores aften gik med, at spise med de andre hold om aftenen på et såkaldt ”punk pizzeria”. Derefter tog vi ind og så ”Show Me”, som vi alle sammen havde set frem til. Det var en vild oplevelse, og det levede op til vores forventninger.

Torsdag:
Torsdag var dagen vi alle havde ventet på, nemlig vores flashmob-dag, hvor vi skulle vise hvad vi havde lært på efterskolen. Dog var vi ikke så heldige med vejret, men vi fik det bedste ud af det. 
Om aftenen havde vi selv ansvaret for aftensmad, og hvad vi ellers ville bruge vores aften på.

Fredag:
Fredagen var dagen hvor vi skulle hjem. Vi havde alle en lang, men hyggelig bustur og vi fik god efterårsferie til de andre elever. 

Endelig hjemme efter en supertur!

Det har været en vild tur og super fantastisk.
Der var mange indtryk at indtage og bearbejde, vi oplevede det mindre glamourøse Berlin, som var det vi boede i. De endeløse tunneler nede i den makabre underjordiske u-Bahn der transporterede os rundt i det ellers smukke Berlin, flotte besatte huse og lejligheder oversprayet med graffiti og sindsopvækkende ord samt kæmpe pladser med undergrunds mennesker der havde mange tilbud for enhver smag. Gaderne var tre gange større end i Danmark, for der var plads nok til både biler og sporvogne udover os. I det østlige Berlin var der mindst tusind Shawarma restauranter og italienske pizzeriaer, folk det var piercede og steder der var forbudt for børn. Derudover oplevede vi også det nye Berlin, med store nye glasbygninger og kæmpe arenaer. Kontrasten var kæmpestor fra det ene gadehjørne til det andet. Vi besøgte en normal danseskole, og havde en fantastisk god og sød lærer der vidste præcis hvordan man skulle håndtere 35 friske Ranum, og så godt med tysk på!

Jeg synes byen var fuldstændig fantastisk og inspirerende, og jeg kunne mærke at mange af os var rørt af hele miljøet. Jeg reflekterede selv over kontrasten af de to dele, at der var så meget forskel på samme by, når begge dele indeholder mennesker med lige meget værdi. I den østlige del er undertrykkelsen jo totalt vendt til udfoldelse, mens de i den vestlige del bygger oven på historien. Vi besøgte også den Berlinske mur, og tæt ved byporten besøgte vi Det Jødiske Monument, det var sjovt at røre ved og Det Jødiske Monument var uhyggeligt men spændende at fornemme.

Det var også dejligt at vi havde så meget frihed på turen, at vi fik lov til at gå for os selv så længe vi var to-tre stykker, uden voksne. Det gjorde at vi kom tættere på hinanden, og vi kunne gå flere steder hen, fordi vi måske kunne finde sammen med dem som ville det samme som en selv. Kæmpe tommel op for det. Programmet var også fedt, alt i alt har det været en fed tur.
Helen.

I går aftes da jeg lå i min seng fyldtes mine tanker med dans.

For en uge siden var jeg i Berlin med mit dansehold, hvor vi bl.a. var inde og danse på en danseskole. Det var virkelig fedt og vores lesbiske danselærer gjorde det kun sjovere. Hun var sjov, hyggelig og meget åben. Selvom hun ikke var særlig god til engelsk trak hun sig ikke tilbage eller var genert, hvis hun manglede et ord, fandt vi det, og det endte med, at vi både snakkede dansk, tysk og engelsk – det var hyggeligt. Hun lærte os en fed hiphop koreografi til sangen Wild med Jessie J. Da hun satte sangen på, mindede hun mig om Jessie J, mens andre synes hun lignede Justin Bieber i en kvindelig udgave, så vi var alle lidt forelsket i hende. Men tænk, hiphop er alligevel kun én type dans ud af, jeg ved ikke hvor mange.

Et sted hvor vi så rigtig mange forskellige typer dans var inde i Friedrichstadt-Palast, hvor vi så danseshowet Show Me. I det show blev der både danset pardans, poledance, stoledans, vanddans, hiphop, ballet og en masse andre, det var utrolig vildt og smukt.

Opviserene vi så i det show, var virelig professionelle gode dansere, og man sad og fik nogle vilde fremtidsplaner:

1. Man vil stoppe med at spise – de var så smukke med god talje og lange tynde ben, at man pludselig følte sig vildt tyk.

2. Man vil fortsætte med at danse for altid – man blev så bidt af det, at man vil tilbringe resten af sit liv med at være professionel danser. Faktisk følte jeg mig også en smule professionel en dag i Berlin. Vi dansede Flashmobs bl.a. foran Brandenburger Tor. Det var meget underligt, at stille sig op én efter én og danse foran alle mulige, som overhovedet ikke havde forventet noget som det. En masse følelser trak sig ind over, da man gjorde det. For det første var det lidt grænseoverskridende, men da man først var kommet i gang følte jeg mig en smule professionel, selvtillidsfuld og en følelse af glæde strømmede også indover.

En anden ting jeg tænkte på i går aftes var, at alle dansere starter et sted, hvor de er knap så gode. Nogen i meget ung alder, og nogen når de bliver lidt ældre, og så lærer man lidt eller meget i løbet af kort eller lang tid.

Jeg har lært utrolig meget ved at have dans som profilfag på min efterskole. For det første har jeg selvfølgelig lært en masse dans, men jeg har også lært utrolig mange nye søde mennesker at kende. Og det blev kun bedre, da vi var i Berlin og  bl.a. kom ind på otte-mands-værelser, hvor man havde en fantastisk mulighed til at lære hinanden bedre at kende. Nogen gange, når vi gik i samlet flok rundt i byen, gik man sommetider ved siden af én man ikke havde snakket så meget med før, og på den måde fik man snakket med en sød pige her og en anden sød pige der. På danseskolen i Berlin blev vi også bedre til at danse, plus vi fik dannet et sammenhold, da vi var gæsterne i en anden kultur.

Ergo det var en VILDT fed tur!
Naja.

{igallery id=2781|cid=280|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}da_DKDanish