Hardball-P3-2013

Hardball – Danmark

Dagbøger, billeder og video kommer herunder

{igallery id=1987|cid=252|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Rejse information:

Profilpagsrejser Ranum Efterskole 2013
Hardball er bĂĄde for drenge og piger!

Ideen til hardball som profilfag er kommet fra en gruppe elever, som dyrker det på efterskolen i Hardballhallen. Hardball er for alle, men man skal kunne tåle blåmærker og at blive øm over hele kroppen. Vi anvender skolens egne hardball våben, men man må gerne medbringe sit eget våben, og aftalen om kugler, hætte og maske er den samme som gælder for Ranum Efterskoles Hardball forening.

Formålet med Hardball er IKKE at træne elever til at være soldater!
Formålet er at bruge hardball som sporten der giver fysiske, mentale og samarbejdsmæssige, samt strategiske færdigheder. Ligeledes debateres de etiske og moralske aspekter af militær, skydevåben op i mod f.eks., situationer i krig og terrorhandlinger. Faget har været oprettet som profilfag tidligere, hvor det indeholdt følgende emner:

Teoretisk kenskab til:
Lovgivning og sikkerhed
Teknik og vedligehold
Strategiske spil ud fra bl.a. virkelighedstro scenarier og forløb.
Samarbejde– og gruppedynamik. Opsætning af spil for andre grupper. Spilleder.
Planlægning af ekspedition

Træning og øvelse:
Håndtering af våben og teknik Skydetræning Kamp i forskellige scenarier.
Gennemførsel af spilscenarier for andre grupper.
Gennemførelse af ekspedition.
Efterbehandling og formidling af erfaringerne i ekspeditionen og spil.

Profilfagsekspeditionen har tidligere været afholdt på et hemmeligt sted i Danmark og været ledet af en professionel instruktører med ledelsesmæssig baggrund i militæret. Egenbetalingen kan der for være 0,- kr. Men hvis holdet beslutte sig at rejse med Hardball til f.eks., Polen eller et andet land der tillader at unge spiller hardball i lukkede områder, så kan der komme en egenbetaling på tale. Lærer på hardball er Kurt Andersen og gæstelærer.
Information fĂĄs ved ka@ranumefterskole.dk

VilkĂĄr:
Hardball kræver forældretilladelse og medlemskab af RE hardball forening for at være lovligt. Eleverne skal påregne at bruge onsdag aften på spil og evt. 1-2 weekender.

Egenbetaling:
For hardball er 450,- kr. i medlemskab af RE Hardball forening, hvis man ikke allerede er medlem.