Sejlads-P3-2013

Sejlads – Togt i Grækenland

Dagbøger, billeder og video kommer herunder

{igallery id=1196|cid=253|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Rejse information:

Profilfagsrejser Ranum Efterskole 2013

Sejlads i foråret har fokus på både praktisk klargøring af skolens 6 både, teori i sejlads navigation, sikkerhed og samarbejde ombord, planlægning af sejlads togt. Praktisk sømandskundskab: trim af sejl, styre efter kompas, GPS navigation, knob, havne– og ankre manøvre mv. Sejladsen starter pga. vandtemperaturen i DK med et togt til Grækenland, hvor erfarne skippere og sidste 1. periodes sejladselever fører de nye og uerfarne ind i sejlerverdenen. Togtet går til Grækenland og vi introducerer eleverne i både græsk historie og mytologi, samt besøger Apollons tempel og Akropolis, hvis vejr og vind tillader det. Eleverne forberedes på at kunne tage den praktiske duelighedsprøve inden sommerferien, og eleverne får tilbud om at tage den teoretiske prøve, således at de kan erhverve et Duelighedsbevis. Et vigtigt element i sejlads er samarbejdet og kommunikation i besætningen og derfor arbejder vi med at danne besætninger, som supplerer og styrker hinanden. Sejlads foregår som professionel oplæring og alle elever skal være indstillet på at gå op til den praktiske duelighedsprøve og / eller den teoretiske duelighedsprøve.

Profilfagsrejser Ranum Efterskole 2013VilkĂĄr:
Sejlads pĂĄ Ranum Efterskole foregĂĄr efter de sikkerhedsinstrukser, som findes her.
Da vi er i en årstid, hvor vejret og vandtemperaturen kan drille, så er det vigtigt at have noget vandtæt og varmt tøj ( gerne sejlertøj, hue og fleecejakke) samt vandtæt fodtøj (gummistøvler), samt sejlerhandsker ( kan købes på skolen til 100,- kr.) Alle elever skal igennem en svømmeprøve jf. sikkerhedsinstruks.

Egenbetaling for deltagelse i togtet til Grækenland ca. 3.100,- kr.
1. rate 1500,- kr. inden den 1. februar.
2. rate 1600,- kr. inden den 1. marts. + Praktisk duelighedsbevis og teoretiskprøve: 350,-kr.