Fantastiske kulturrejser og elever!

Kære læser!
Vi har de sidste 2 uger været af sted på nogle helt fantastiske rejser, som finalen på den 2. profilfagsperiode.
Godt 350 elever og l√¶rere har bes√łgt og udforsket s√• fjerne rejsem√•l som Japan, Kina, Nepal, Indien, Nicaragua, Ghana, Norden og USA: Californien og Miami, samt v√¶ret p√• EuropaTour igennem bl.a. Tyskland, √ėstrig, Tjekkoslovakiet m.fl. Vi har f√•et alle elever og voksne hjem i god behold og der har kun v√¶ret mindre uheld p√• rejserne. Der skal mere end lidt fork√łlelse og maveproblemer til at stoppe RE elever, s√• selvom Nepalholdene var noget ramt, gik det ogs√• godt her.

I de forgangne uger har eleverne skrevet hjem i det omfang det har v√¶ret praktisk og teknisk muligt. Historierne ligger p√• hjemmesiden og p√• Facebook. M√•let for profilfagsrejserne er at forberede eleverne p√• at kunne indg√• i fremmede kulturer, interagere med andre unge p√• tv√¶rs af gr√¶nser. Overordnet er det at g√łre verden st√łrre og udvide horisonten, s√• den enkelte bedre forst√•r sig selv og sin egen kultur ifht. andres kultur. Dette form√•l er indfriet p√• alle rejser i forskellig grad. Alle har m√łdt og interageret med lokale unge, bes√łgt skoler, arbejdspladser og flere har boet lokalt. I Californien boede eleverne hos v√¶rtsfamilier og vi f√•r genbes√łg i juni m√•ned. P√¶dagogisk m√•tte vi tage alvorligt fat i Californien, hvor nogle elever var til en privat fest som udviklede sig uheldigt. Og en elev m√•tte rejse f√łr hjem fra Indien pga. alvorlig sygdom i n√¶rmeste familie. Men ellers har vi oplevet at eleverne har vist en enorm respekt og reflektion, samt nysgerrighed undervejs. De er i vores √łjne vokset betydeligt!

I de to f√łlgende uger arbejder eleverne med reflektion og formidling af deres oplevelser og erfaringer fra rejserne. De forbereder foredrag for skoler, foreninger og virksomheder, samt artikler og film mv. I kan fortsat f√łlge med p√• rejsesiderne.

Book et foredrag: hvis I har lyst til at h√łre eleverne fort√¶lle om deres sp√¶ndende kulturprofilfag, livet p√• RE og dannelsesrejserne i januar, s√• book et foredrag til klassen p√• info@ranumefterskole.dk Vi kommer gerne ud i uge 8 og 9.

I den forgangne uge har alle samlet op p√• profilfagsrejserne, samt sat fokus p√• de boglige fag igen. Vi har v√¶ret lidt ramt af jetlag og mild influenza, men sidst p√• ugen er n√¶ste alle friske igen og vi kan nu se frem til en dejlig weekend. I aften har vi afslutningsmiddag og fest med de Malaysiske g√¶steelever, og de har lavet en meget velsmagende malaysisk middag for deres weekendv√¶rtsfamilier og eleverne p√• skolen. Efterf√łlgende stod de selvst√¶ndigt for et fantastisk flot afskeds show med dans, film og sang. Det har virkelig v√¶ret en stor gl√¶de og forn√łjelse af have bes√łg fra Malaysia. De 22 elever har virkelig bragt Asiens mangfoldige kulturer og religioner, samt skikke t√¶t ind p√• vores hverdag og samtidig har vi kunnet give dem en unik oplevelse af vores nordiske levevis, bl.a. p√• rejsen til Norge. B√•de de og vi er triste ved tanken om at de allerede rejser hjem igen p√• mandag, og det er helt sikkert, at der vil blive arrangeret genbes√łg og knyttet venskaber for livet.

I den kommende uge er der f√łrst og fremmest OSO og projektopgaver for alle elever i 9. og 10. √•rgang. Der er fuld gang i vejledningen alle formiddage og om eftermiddagen tilbud om aktivitetspauser, hvis det er tiltr√¶ngt.  Projektugen er normalt ogs√• en rigtig dejlig uge, for hele skolen summer af liv og energi. Vi k√łrer normal dagsrytme og har fokus p√•, at der er ro til fordybelse, samt plads til de selvst√¶ndige arbejdsprocesser.
Onsdag og torsdag udstiller vi  p√• messen Uddannelse uden Gr√¶nser i Odense Kongrescenter sammen med AFS Interkultur, og igen er alle velkommen til at kigge forbi vores stand!

Ranum Efterskole er med i Danmarks Indsamlingen. Send en sms med teksten: Stem 74 til 1212
– s√• st√łtter du med 20,- kr. Du m√• stemme alle de gange du har r√•d og lyst!

I morgen l√łrdag ml. 10-16 er vi med til at hj√¶lpe p√• Danmarks Indsamlingens store loppemarked i √Ölborg. Vi serverer desuden smagspr√łver fra vores Verdensk√łkken og fort√¶ller om RE og de sp√¶ndende profilfag. Alle er velkomne til at kigge forbi og st√łtte indsamlingen!!

I den kommende fredag er vi ogs√• med til at skabe stemning og farver p√• det store indsamlingsshow i √Ölborg Kongres og Kulturcenter, hvor Danmarks Indsamlingen i Nordjylland afvikles. Der er plads til ca. 70 elever i centret og hjemme p√• skolen k√łrer vi en Indsamlingsfest p√• storsk√¶rm og nettet. Vi vil gerne at s√• mange elever deltager som muligt og ser helst at de f√łrst holder fri l√łrdag formiddag.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!

Olav Storm
forstander

Tillykke!
T√łmmer Daniel M√•nsen, Ranum Efterskole, har best√•et svendepr√łven som Ejendoms serviceteknikker, som den f√łrste p√• efterskoleomr√•det.