Fantastiske kulturrejser og elever!

Kære læser!
Vi har de sidste 2 uger været af sted på nogle helt fantastiske rejser, som finalen på den 2. profilfagsperiode.
Godt 350 elever og lærere har besøgt og udforsket så fjerne rejsemål som Japan, Kina, Nepal, Indien, Nicaragua, Ghana, Norden og USA: Californien og Miami, samt været på EuropaTour igennem bl.a. Tyskland, Østrig, Tjekkoslovakiet m.fl. Vi har fået alle elever og voksne hjem i god behold og der har kun været mindre uheld på rejserne. Der skal mere end lidt forkølelse og maveproblemer til at stoppe RE elever, så selvom Nepalholdene var noget ramt, gik det også godt her.

I de forgangne uger har eleverne skrevet hjem i det omfang det har været praktisk og teknisk muligt. Historierne ligger på hjemmesiden og på Facebook. Målet for profilfagsrejserne er at forberede eleverne på at kunne indgå i fremmede kulturer, interagere med andre unge på tværs af grænser. Overordnet er det at gøre verden større og udvide horisonten, så den enkelte bedre forstår sig selv og sin egen kultur ifht. andres kultur. Dette formål er indfriet på alle rejser i forskellig grad. Alle har mødt og interageret med lokale unge, besøgt skoler, arbejdspladser og flere har boet lokalt. I Californien boede eleverne hos værtsfamilier og vi får genbesøg i juni måned. Pædagogisk måtte vi tage alvorligt fat i Californien, hvor nogle elever var til en privat fest som udviklede sig uheldigt. Og en elev måtte rejse før hjem fra Indien pga. alvorlig sygdom i nærmeste familie. Men ellers har vi oplevet at eleverne har vist en enorm respekt og reflektion, samt nysgerrighed undervejs. De er i vores øjne vokset betydeligt!

I de to følgende uger arbejder eleverne med reflektion og formidling af deres oplevelser og erfaringer fra rejserne. De forbereder foredrag for skoler, foreninger og virksomheder, samt artikler og film mv. I kan fortsat følge med på rejsesiderne.

Book et foredrag: hvis I har lyst til at høre eleverne fortælle om deres spændende kulturprofilfag, livet på RE og dannelsesrejserne i januar, så book et foredrag til klassen på info@ranumefterskole.dk Vi kommer gerne ud i uge 8 og 9.

I den forgangne uge har alle samlet op på profilfagsrejserne, samt sat fokus på de boglige fag igen. Vi har været lidt ramt af jetlag og mild influenza, men sidst på ugen er næste alle friske igen og vi kan nu se frem til en dejlig weekend. I aften har vi afslutningsmiddag og fest med de Malaysiske gæsteelever, og de har lavet en meget velsmagende malaysisk middag for deres weekendværtsfamilier og eleverne på skolen. Efterfølgende stod de selvstændigt for et fantastisk flot afskeds show med dans, film og sang. Det har virkelig været en stor glæde og fornøjelse af have besøg fra Malaysia. De 22 elever har virkelig bragt Asiens mangfoldige kulturer og religioner, samt skikke tæt ind på vores hverdag og samtidig har vi kunnet give dem en unik oplevelse af vores nordiske levevis, bl.a. på rejsen til Norge. Både de og vi er triste ved tanken om at de allerede rejser hjem igen på mandag, og det er helt sikkert, at der vil blive arrangeret genbesøg og knyttet venskaber for livet.

I den kommende uge er der først og fremmest OSO og projektopgaver for alle elever i 9. og 10. årgang. Der er fuld gang i vejledningen alle formiddage og om eftermiddagen tilbud om aktivitetspauser, hvis det er tiltrængt.  Projektugen er normalt også en rigtig dejlig uge, for hele skolen summer af liv og energi. Vi kører normal dagsrytme og har fokus på, at der er ro til fordybelse, samt plads til de selvstændige arbejdsprocesser.
Onsdag og torsdag udstiller vi  på messen Uddannelse uden Grænser i Odense Kongrescenter sammen med AFS Interkultur, og igen er alle velkommen til at kigge forbi vores stand!

Ranum Efterskole er med i Danmarks Indsamlingen. Send en sms med teksten: Stem 74 til 1212
– så støtter du med 20,- kr. Du må stemme alle de gange du har råd og lyst!

I morgen lørdag ml. 10-16 er vi med til at hjælpe på Danmarks Indsamlingens store loppemarked i Ålborg. Vi serverer desuden smagsprøver fra vores Verdenskøkken og fortæller om RE og de spændende profilfag. Alle er velkomne til at kigge forbi og støtte indsamlingen!!

I den kommende fredag er vi også med til at skabe stemning og farver på det store indsamlingsshow i Ålborg Kongres og Kulturcenter, hvor Danmarks Indsamlingen i Nordjylland afvikles. Der er plads til ca. 70 elever i centret og hjemme på skolen kører vi en Indsamlingsfest på storskærm og nettet. Vi vil gerne at så mange elever deltager som muligt og ser helst at de først holder fri lørdag formiddag.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend!

Olav Storm
forstander

Tillykke!
Tømmer Daniel Månsen, Ranum Efterskole, har bestået svendeprøven som Ejendoms serviceteknikker, som den første på efterskoleområdet.