Hvis bare vi kunne ta` tiden.

Performanceforestillingen:
Mandag spiller vi for de lokale skoler og alle gæster, som har lyst til at se stykket kl.09.-10.30

Kære læser!
I denne uge har vi arbejdet intenst med at forberede den store Performance forestilling, julemarked og kulturprofilfag fremlæggelser til elevernes familier og venner af huset kommer i dag og i morgen.

Performanceforestillingen har overskriften Hvis bare vi kunne ta´tiden, og det er en dejlig historie om drømme for fremtiden.Stykket spiller kl. 13.00 i dag og alle er velkommen.

Snevejr og sneboldkampe har sat sit præg på ugens fællesskab. Der har efter dagens program været både officielle og uofficielle kampe på plænen, og selvom der har været enkelte skader, så har det været mest for sjov.

Julemarked i Aalborg: Hele ugen har Nordenholdet stået for en kulturbod på Julemarkedet på Gammel Torv i Aalborg. Og hver dag har der været besøg af et nyt kulturprofilfag, som har formidlet deres projekt til de besøgende på markedet. Det har været rigtigt dejligt koldt, men samtidig totalt julehyggeligt og en god måde at komme ud af klasseværelset med de mange historier og forberedelser eleverne har gjort inden profilfagsrejserne i januar. Vi er på julemarkedet til i morgen eftermiddag og uddeler smagsprøver etc. på efterskolelivet på Ranum Efterskole.

Nepalholdet har været på strabadstur i sne og slud. Godt 25 valgte at sove udenfor i shelters og under presenninger for at teste deres udstyr inden de skal trekke op klostre som ligger i ca. 4500 meters højde i Himalaya.

El-spare alfen: På ugens samlinger har vi også arbejdet med julen, og hverdag er har eleverne jagtet RE Nissens hue, som en på mystisk vis glemmer rundt på skolen efter sengetid. Nicaraguaholdet har sat fokus på bæredygtighed på skolen. Vi fik bl.a. besøg af El-sparealfen.

Valg til 3. periodes profilfag:
3. periode har temaet Dannelse (dannelse til verden og i sig selv). Perioden sammenfatter de to første perioder og kobler således aktiviteterne i et profilfag som f.eks., sejlads med et kulturfokus i Grækenland, og i uge 16 drager sejlerne på en dannelsesrejse i Odysses´ fodspor. I dans arbejdes der bl.a. med amerikansk kultur, minioriteter, dans og kultur. Og ekspeditionen går til New York. I samlingerne har vi været igennem de første kreative processer ifht. at danne nye profilfag i 3. periode. ( Uge 9-19.) Både lærere og elever har givet rigtig mange forslag, og efter første prioriteringsrunde, er der nu 16-17 ideer tilbage. Se de foreløbige ideer og forslag under undervisning
I løbet af weekenden og mandag kvalificeres fagene med indhold og rejsemål, og tirsdag har vi 3. afstemningsrunde. Herefter dannes den endelige stemmeseddel, som forældre og elever får på en mail til hjemrejse weekenden. Det endelige valg skal træffes til den 17. december.

I den kommende uge er er igen fuldt fokus på de boglige fag og klargøring til terminsprøverne i uge 51. Torsdag er der tidlig hjemrejse, da der er undervisningsfri om fredagen, og vi tænker at det vil være en god lejlighed for eleverne til at komme hjem en tur og få købt nogle julegaver, samt få ladet op til terminsprøverne mandag morgen.

RE Kalender for 2013.: Vi udgiver i år en RE kalender, som viser billeder fra skoleåret. Overskuddet fra salget af kalenderen går bl.a. til venskabsskolerne i Nepal, Indien og Ghana. Kalenderen kan købes ved Performance forestillingen og ved at maile til info@ranumefterskole.dk.

I januar for vi besøg af godt 22 Malisiske elever. De skal bo på skolen og følge vores undervisning. De skal også med Norden holdet til Norge, og i den forbindelse mangler vi ekstremt varmt skitøj. Særligt jakker og bukser i størrelse S og M. Derfor hvis I har aflagt skitøj, handsker, huer mv. så vil vi rigtig gerne aftage det / og hvis I vil låne det ud, så vil vi også blive rigtig glade for det, og sørge for at det kommer godt tilbage. Tøjet kan afleveres i en pose med navn på på vagtstuerne.

Med venlig hilsen og rigtig god weekend til alle!

Olav Storm
forstander