Mit Efterskoleophold pĂĄ RE

Mit Efterskoleophold

Gamle elever fra forskellige dele af landet deltog onsdag den 7. november i operationdagsværk på Ranum Efterskole. Her fik nogle af dem blandt andet til opgave at skrive om deres tanker før, under og efter skoleopholdet. Resultatet blev til en række gode artikler om mit efterskoleophold.

Her er nogle elevers beretninger om deres ophold pĂĄ Ranum Efterskole.

Mit efterskoleophold

Niklas Antonisen- “Pinky”, Ranum Efterskole 09/10

Før NiklasJeg tror jeg gik i 7. klasse, da jeg var oppe og se Ranum Efterskole. Der var en helt fantastisk stemning og et fællesskab der mødte en. Der var ingen tvivl om, at det var der jeg skulle være. Jeg gik faktisk så vidt, at jeg fik skrevet mig op til 2 år, men det endte med kun og blive et. Hvilket jeg nogle gange fortryder at jeg gjorde.

Under Den første tid pĂĄ efterskolen var en speciel oplevelse, da alt var nyt og man ikke kendte de andre. SĂĄ selvfølgelig var man noget nervøs. Jeg husker tydeligt den første weekend man var hjemme hvor man tænkte “endelig lidt ro”- men der gik ikke længe før jeg savnede de andre pĂĄ efterskolen.

Men alt på efterskolen var ikke altid lige sjovt, nogle gange gik det op, og andre gange gik det ned. Især november var lidt svær at komme igennem, det blev mørkere og koldere, der

var brobygning og mit profilfag Liv og Kost, havde et forsøg hvor vi skulle leve usundt (hvilket ikke gør noget godt for humøret). Til gengæld da foråret begyndte stak det helt af. Folk var ude og nyde solskinsvejret, bade i søen og ellers helt i deres egen verden. Fællesskabet var virkelig noget der blev styrket i den tid.

Efter Det var en rigtig sørgelig dag da det hele sluttede, og ugerne efter var en meget mærkelig tid, da der ikke længere var masser af mennesker omkring en. Synes stadig det er en sær følelse, når man er oppe på efterskolen og ser de nye elever, og ser at det ikke længere er min efterskole. Men Ranum Efterskole er og vil altid være min efterskole.

Et lille Digt om mit efterskoleophold

Jeg savner at snakke med nye venner, og lære dem at kende. Jeg savner at drive hen over vandet, i varme himmelstrøg. Jeg savner at udfordre mig selv, uden at give op. Jeg savner at gå i samlet flok, for en fælles sag. Jeg savner at sidde tæt, for at holde varmen. Jeg savner at optræde for folk, og gøre mig selv til grin. Jeg savner at tage væk, lige meget hvor bare væk. Jeg savner at sidde på en ø, og tegne hvad man ser. Jeg savner at sælge et budskab, og give det videre. Jeg savner at flippe ud, og te sig åndssvagt til musik. Jeg savner at fordybe mig i en ting, og give det liv. Jeg savner at gå på knæ, og sige det lige ud. Jeg savner at danse tæt, med hende den søde. Jeg savner at gøre noget spontant, og uventet. Jeg savner at sidde i vindueskarmen, og kigge ud over vandet. Men mest af alt, savner jeg mine elskede RE-Tards.

Læs alle artiklerne her…