Indien

IndienIndien

Dagbøger, billeder og video kommer her

d. 15. Januar
Så er Indiensholdet nået til lufthavnen i Dubai. Selvom sneen i Danmark forhindrede to elever i at nå toget i Århus, blev vi alle lykkeligt genforenet i Kastrup, og flyveturen fra Danmark til Dubai forløb stille og rolig. Eleverne er nu trætte, overvældede over størrelsen på lufthavnen i Dubai og forventningsfulde på udrejsens sidste etape. En etape, som om 3 timer bringer os fra Dubai til Trivandrum, Indien. Alt er godt 🙂
Kærlig hilsen Signe

d. 16. januar
Vi er kommet godt til Indien. Vi blev flot modtaget af alle børnene fra vores venskabsskole Mitraniketan. Senere på dagen mødtes vi med Mitraniketans leder Sri Viswanathan. I dag slappede vi af med en sejltur på en af Indiens største ferskvandssøer. Her er dejlig varmt, maden er fantastisk og naturen er meget smuk.
Varme hilsner fra Indien

Onsdag midt i middagssolen ankom vi til vores destination Mitraniketan i Indien. Eleverne var trætte efter 24 timers rejse uden så meget søvn, men trætheden blev dog glemt,  da vi blev modtaget af de mange smilende og klappende børn i Mitraniketan. Vi har det alle godt, og dagene har, ind til nu, bl.a budt på fantastiske naturoplevelser ved sejlads på Indiens største sø og mødet med børn fra en kristen skole. Eleverne har i dag (fredag) påbegyndt deres personlige projekter med elever og børn i Metraniketan. Der er blevet fingermalet, undervist i engelsk, lavet traditionelt indisk mad og udvekslet kultur.

Vi har desværre problemer med netforbindelser, men lige så snart det er muligt, skal vi nok sende billeder hjem 🙂 Kærlig hilsen Indiensholdet

Update
Her er en lille hilsen fra Indien. I dag søndag var vi på udflugt det meste af dagen. Vi startede med at besøge en elefantpark, hvor vi startede med at vaske en elefant. Det var en stor, men også meget surrealistisk oplevelse. Bagefter fik vi lov til at fodre både to store, men også to små elefanter. Efter vi havde taget en masse billeder af to af parkens mindste elefanter på kun 11 og 12 måneder, blev vi hver og en velsignet af en elefant. Da vi havde afsluttet besøget hos elefanterne, med noget koldt at drikke, kørte vi , på en ikke super god vej, op i bjergene for at besøge en stammelandsby, hvor flere af eleverne på Mitraniketan oprindeligt kommer fra. Det var spændende og virkelig smukt. I morgen får vi endnu en god dag, da vi bla. skal se Trivandrum by, bade på Kovalam beach og se et traditionelt Indisk danseshow.
Mange kærlige hilsner fra Emma og resten af det dejlige Indienhold.
Dagbog skrevet af Emma Kiesbye Holm.

Læs her en super god artikel fra Indien turen 2013: Indien Artikel 2013 (pdf)

Billeder fra Indein

{igallery id=3611|cid=248|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Ranum efterskole er inviteret til Sydindien – vil du med?

I Kerala, Sydindien ligger Mitraniketan – et uddannelsesprojekt for stamme og lavkaste børn og unge.
Mitraniketan har inviteret Ranum efterskole til et samarbejde og som start pĂĄ dette samarbejde vil RE sende en ekspedition af sted til januar.
Har du lyst til at møde en fremmed kultur, arbejde sammen med indiske børn og unge i et projekt, at fĂĄ en oplevelse for livet og blive klogere pĂĄ dig selv og din omverden – sĂĄ er her en mulighed.

Mitraniketan er  i dag et stort kompleks med børnehave, kostskole for børn og unge, en højskole oprettet med støtte fra den danske stat, tekniske skoler, landbrugsskole og en lang række produktions og servicevirksomheder. Der er ca. 800 mennesker tilknyttet stedet.

Kuntur Profilfag - Ranum EfterskoleAlt dette er udviklet af Sri Wiwanatan efter inspiration fra Grundtvig, Gandhi og Tagore.

Wiswanatan var i 1954 på besøg på danske højskoler og har siden arbejdet med at omforme skoleformen til 3. verdens forhold.

Forberedelse: Turen planlægges i profilfagstimerne, hvor du i samarbejde med Mitraniketan skal forberede et projekt der skal gennemføres i Indien, du skal have viden om land folk og kultur, du skal have værktøjer til at planlægge projekt, til at formidle dit projekt og dine oplevelser.

Turen: Kerala er en af de sydligste stater i Indien, ligger på vestligt ud mod det Indiske Ocean, er på størrelse med Danmark, har ca 35 millioner indbyggere.

Der er ikke sikkerhedsproblemer i Kerala, det er ikke nødvendigt at tage malariamedicin dog skal der vaccineres, som ved andre rejser til Asien.

Turen planlægges i et samarbejde med Mitraniketan, det meste af tiden befinder vi os på stedet, men vi skal også til kysten, til landsbyen, til storbyen Trivandrum.

Information:

Links:

Tovholder: Therese Olsen og gæstelærer Anders Dahl

Vilkår og økonomi: Egenbetaling på rejsen vil være ca. 7.500,- kr. + evt. afbestillingsforsikring ca. 350,- kr. og vaccinationer anslået ca. 700,-kr. Lommepenge anbefalet 500-1000,- kr.
TILMELDING KRÆVER FORÆLDREUNDERSKRIFT og indbetaling af depositum på 2.500,- kr. inden den 3. okt. Restbeløbet inden den 1. december.