Afrika

Afrika - GhanaAfrika – Ghana

Dagbøger, billeder og evt. video kommer her

Update 1 fra Ghana
(Grundet begrænset internetforbindelse kan det godt knibe med billeder m.m.)
Hej allesammen! Vi er kommet godt herned og har efter blot 4 timers søvn haft vores første dansetime. Her er rigtig varmt, så vi er taget en tur på stranden for at slappe af efter rejsen. Vi glæder os til at blive kølet lidt ned. I morgen skal vi på skolebesøg.
Kærlig hilsen Ghana-holdet:-)

Update 2 fra Ghana
Hej allesammen. Vi har de sidste par dage danset med African Footprint og i aften skal vi selv optræde og se et underholdende show fra African Footprint.

I dag har vi også været på Cape Coast Castle, som er et gammelt slavefort. I morgen går turen nordpå til Tamale, hvor vi undervejs skal se en masse spændende ting. Vi har det alle godt, men varmen er lidt hård for nogle af eleverne.
Mvh Ghanaholdet.

Update 3 fra Ghana
Hej derhjemme
Efter en meget lang bustur til Tamala, hvor alt gik helt som planlagt, har Tamala Youth Group taget imod os med åbne arme. I morgen skal vi i kirke, og på besøg hos en høvding.
Kærlig hilsen Ghana-holdet 🙂

Billeder fra Ghana turen.

{igallery id=4702|cid=245|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Vil du være med til at udforske moderkontinentet midt i verden?
Ghana i Afrika er næste mål for Ranum Efterskole.

Afrika er ikke udelukkende sultkatastrofer og fattigdom, men byder på et væld at farverige og meget anderledes oplevelser. I Ghana skal vi besøge den dynamiske, energifyldte og udtryksfulde danse- og trommegruppe ”African Footprint Ghana” og danse og spille sammen med dem. African Footprint har et dybt forankret socialt sigte og har blandet andet i tidens løb haft en del døve dansere! Gruppen har en rejsende trup og arbejder samtidig i Cape Coast i Ghana for børn og unge, der ikke har de samme muligheder som andre.

Ghana ligger på Afrikas Guldkyst og har historiske bånd til Danmark. Her hentede de danske slaveskibe afrikanske slaver, som de transporterede til de vestindiske øer, hvor profitten fra salget blev omsat til sukker. Sukkeret blev sejlet tilbage til Danmark, hvor skibene kunne begive sig ud på et nyt togt – heraf navnet trekantshandel. Christiansborg Castle er et gammelt dansk slavefort i Ghanas hovedstad Accra, hvor der også ligger en tidligere dansk plantage, Frederiksgave, og bor familier med danske efternavne.

Kuntur Profilfag - Ranum EfterskoleForberedelse: I profilfaget Afrika knyttes Afrikas historie, religion og samfundsforhold sammen med sport, dans og musik. Dvs. faget appellerer bredt til dig, som vil udvide din horisont og se verden i farver! Vi sætter os ind i historien om slavehandel, vi får besøg af ghanesiske gæstelærere, der introducerer os til afrikansk trommedans og fortæller os om de kulturelle forskelle mellem Danmark og Ghana. Vi samler også ind til African Footprint’s Child Development Project, en indsamling som vi følger op på under rejsen.

Rejsen: Vi rejser til Accra, der er hovedstaden i Ghana. Her tilbringer vi et par dage med besøg på Christianborg Castle, besøg på en skole og på den danske ambassade. Herefter rejser vi ca. 3 timer med bus til Cape Coast hvor vi skal undervises af African Footprint, besøge andre unge og opleve lidt af den afrikanske natur. Vi skal også følge op på indsamlingen og besøge nogle af African Footprint’s projekter.

Ghana har ca. 25 mil. indbyggere, der tilhører omkring 50 forskellige stammer med hvert deres sprog eller dialekt. Engelsk er det officielle hovedsprog i Ghana, der er et fredeligt turistland. Man skal vaccineres på forhånd og tage malariapiller under opholdet.
Du opfordres efter rejsen at formidle deres oplevelser ved foredrag og oplæg for andre unge.

Information:

Tovholder: Mette Støttrup Jensen

Vilkår og økonomi: Egenbetaling på rejsen vil være ca. 7.500,- kr. + evt. afbestillingsforsikring ca. 350,- kr. og vaccinationer anslået ca. 700,-kr. Lommepenge anbefalet 500-1000,- kr.