Gastronomi – København 2012

Gastronomi – København 2012 for 1. Profilfags periode

Gastronomi i København

Information om Gastronomi holdets rejse

Hermed lidt om turen til København med Gastronomi i uge 41. Der er afgang fra Aalborg hovedbanegård kl. 700 mandag morgen. Man er velkommen til at stå på toget, hvor det passer bedst – ligesom der vil blive arrangeret fællestransport fra Ranum for de, der er på skolen. Aftal gerne dette snarest, så vi har en endelig rejseplan i næste uge. Det samme gælder hjemtransport, her må man også stå af, hvor det passer bedst.

Vi skal bo på Vandrehjem på Amager, hvilket giver os mulighed for at lave mad selv – hvilket vil være et af fokuspunkterne på denne tur. Indkøbene vil blive foretaget i Inco og ikke mindst de nye torvehaller ved Nørreport station – begge steder byder på fantastiske oplevelser ud i det gastronomiske.

Ligeledes vil vi gerne besøge restauranter, der arbejder med det nye nordiske køkken men vil også møde såvel sushi som stenaldermad! Vi skal besøge Bella sky – fælles for disse steder er en vis standard, hvorfor man skal medbringe konservativt tøj.

Turen vil også byde på mere kulturelle besøg, hvor vi bl.a. vil besøge Christania, og her skulle vi gerne møde nogle ”indfødte”, og få et indblik i stadens historie. Ligeledes skal vi besøge Statens museum for kunst, der rummer en fantastisk samling. Vi skal besøge Husbryggeriet Jacobsen – hvor vi vil få en rundvisning – hvilket kan medføre smagning – dette acceptere vi, da det er en  del af den gastronomiske oplevelse. Hvis I ikke ønsker at jeres elev smager alkohol i forbindelse med en smagning – bedes i henvende jer til enten Peter eller Lars.

Ang. betaling forventer vi ikke at turen koster det beløb, der er forhåndsindbetalt og de penge, der ikke bliver brugt overføres naturligvis til næste rejse.

Hvis I har spørgsmål til ovenstående, skal I endelig kontakte os (eller tage fat i os til den kommende forældredag)

Peter = pk@ranumefterskole.dk eller 29460417

Lars = lj@ranumefterskole.dk

Peter Og Lars

Dagbøger, rejsebreve og billeder kommer herunder. (Se billederne i bunden af artiklen)

D. 8. Oktober
Så er gastronomi-holdet kommet godt i gang i KBH. Turen startede med et besøg på sticks n sushi i det nye Tivolihotel – en stor gastronomisk oplevelse, og ikke mindst en fantastisk bygning. Lars måtte dog konstatere, at det er noget dyrere at parkere her end foran køkkenet på seminarievej! Men Lars – det er ikke en bøde – det er en kontrolafgift …

Her oplevede vi bl.a. et glasgulv med 36 meter ned til gadeplan – lidt af en udfordring for alle – ligesom den rå fisk var en udfordring for nogle, mens andre var helt på hjemmebane. Alle fik en god oplevelse af dette fantastiske sted og køkken.

Efter mulighed for proviantering på fisketorvet, gik turen mod vandrehjemmet og en pandekagekonkurrence, der på fornem vis blev vundet af et pigeværelse, der – trods en serveringsform, vi ikke har set siden muren faldt – vandt pga. glimrende smag og perfekt tilberedning.

D. 9. Oktober
Dagen startede med rundtur i kødbyen, hvor vi besøgte indkøbssteder for restaurationer – ikke mindst INCO, der ellers er lukket land for os almindeligt dødelige, men Lars havde skaffet os adgang. Her fik eleverne til opgave at købe ind til aftensmaden i hold, og det betød, at vi til aften skal tilberede og smage ting som f.eks grisetunger, vagtel, due, osse buco, krondyr, oksebryst, ribeye og en masse, vi endnu ikke helt ved hvad er.

Desuden bød dagen på et besøg på det fantastiske hotel Bella sky, hvor vi fik den store rundtur af stedets køkkenchef, hvilket blandt andet førte os til sky-baren på 23 etage, og vi fik et meget spændende indblik i stedets køkken.

Galla-spisestedet til i morgen aften er fundet – det er indtil videre hemmeligt, men der venter vist alle en god oplevelse, og det er blevet antydet, at eleverne får brug for deres medbragte ’gallatøj’. Desværre betyder det nok, at Peter må smide ’uniformen’ – den evige Ranum Efterskole T-shirt – og konstatere, at den skal igennem en omfattende et design-make over, hvis den skal kunne gå til disse steder.

D. 10. Oktober
I dag fik eleverne mulighed for at udforske KBH på egen hånd, og det blev udnyttet til hygge og shopping, inden vi skulle på restaurant til aften. Kl. 16 mødtes alle eleverne i deres finest dress og fik en indføring i, hvordan man gebærder sig på de finere steder. Herefter gik turen over Amalienborg til “salt”, en fin restaurant i forbindelse med hotellet Admiral. Her stod menuen på Rimmet laks med pocheret æg, æbledråber og røget kartoffel, hovedretten var rådyr med creme/skum af hasselnød, mens desserten var mynteis og fondant – uhm – fine eksempler på nordiske råvarer og sammensætning.

Derefter blev nogle i KBH mens andre tog direkte hjem, for at gøre klar til turen rundt i morgen til SMK, Torvehallerne, Christania, m.m. Så vi forventer eleverne vil være klar til efterårsferie efter den omgang.

Mmmmmh.