International – Wales 2012

International – Wales 2012 for 1. Profilfags periode

International i Wales

Information om Wales rejsen

UdenrigsministerietKære forældre til elever fra RIC 10. og 9. Cambridge, der skal til Wales!
I får nu de endelige oplysninger om vores tur til Wales i uge 41. Mette Støttrup Jensen, er tovholder på turen, og Thomas Sloth Larsen er også lærer på turen. Vi vil bede jer om at læse brevet grundigt igennem, så rejsen bliver så god som mulig for alle parter. Vi glæder os rigtig meget til turen, og håber at det bliver godt vejr, så Wales tager sig ud fra sin smukkeste side!

Billeder fra Wales turen

Dagbøger, rejsebreve og billeder kommer herunder. (Se billederne i bunden af artiklen)

D. 6. Oktober
Hej allesammen!
Vi er ankommet planmæssigt her til Wales i dag efter en behagelig bustur med en snakkesalig chauffør, der fortalte os om Wales, som tog sig ud fra sin mest charmerende side i solskin og efterårsfarver (der bliver vist desværre en del regnvejr resten af ugen).
Eleverne er blevet indkvarteret hos værtsfamilierne og er i skrivende stund sikkert i gang med at lære dem at kende. I morgen skal vi på tur til Nordwales, og I hører mere fra os efter den oplevelse.
Best regards
Wales-teamet!

D. 8. Oktober
Så kom den store dag, hvor vi skulle begynde på Yale College of Wrexham. Velkomsten foregik i et stort auditorium, hvorfra eleverne fik en rundvisning på college af walisiske studerende.
Kl. 10.00 kom alle i gang med projekterne – eleverne er fordelt på henholdsvis Art and Design, Media og Performing Arts. De arbejder sammen med walisiske studerende med projekter, der skal præsenteres torsdag eftermiddag.
Drama-holdet kom i fuldt sving med det samme, hvor de blev udsat for en milits-agtig dans, der skulle forbedre opmærksomhed, koordination og samarbejde – vi har lagt et klip op på Facebook.
En del af oplevelsen er også walisisk ungdomsliv – hvilket for nogles vedkommende indebærer massiv brug af hårfarve og piercinger. Vores elever fik noget at kigge på og tale om, men som en af pigerne sagde: “Hende dullen var helt vildt sød, når man kom til at tale med hende”.
Mange hilsner fra Wales-teamet!

D. 9. Oktober
Hej igen 🙂
Dagen i dag bød på hårdt arbejde ude i grupperne. Medie er i fuld gang med at optage deres film. Hoverpersonerne i filmen er to danskere spillet af walisiske studerende. De har fået så danske navne som Abigail og Haydn – det skulle være ganske vist at det er googlet! Nå, det lykkedes at få ændret Haydn til Henrik, men Abigail må vi leve med.
Art and design fletter i pil og er ved at spore sig ind på, hvad et hjem er. De har haft forelæsninger om “Homes and homelessness” og har sammen med de walisiske studerende filosoferet over begreberne.
Performance er ved at bygge de stykker op, som de skal vise torsdag. De arbejder med improvisation, timing og udtryk, og giver alt hvad de har, når der bliver øvet.
I aften var vi på pub for at spise sammen efterfulgt af en biograftur. Vi så noget så sjældent som en intellektule teenagerfilm! “The Perks of Being a Wallflower” – den kan ifølge eleverne anbefales.
Aftenen sluttede vi af med et besøg på kirkegården, hvor grundlæggeren af Yale University i USA, Elihu Yale, ligger begravet foran kirken i en sarkofag med inskriptioner om hans liv. Han er ligeledes den Yale, som Yale College of Wrexham er opkaldt efter. Aftenens allersidste indslag var et fællesfoto ved sarkofagen… uha, det rislede koldt ned ad ryggen på nogle af pigerne – kirkegård, aften, flagermus, vampyrer, sarkofager, man kan selv fortsætte…
Mange trætte hilsner fra Wales-teamet

D. 11. Oktober
I dag skulle eleverne opføre deres teaterstykke. Ideen var, at en lufthavn skulle fungere som fælles ramme for de i alt seks små stykker, som danske og walisiske elever havde lavet sammen. De havde improviseret sig frem til indholdet, og processen havde været intens og lærerig for begge parter.
Til premieren var der et stort publikum og alle var 100% på. Alle stykkerne klappede og satte latterbølgerne i gang i salen. Efter dramagruppens præsentation blev der vist billeder fra Art og Designs projekt om “homes and homelessness”, og derefter var der urpremiere på råklippet af mediefolkenes komedie, der var virkelig sjov. Danskerne i filmen – spillet af walisere – er bad guys, der planter en bombetrussel, så det ser ud, som om det er helten, der har gjort det. De får naturligvis straf som fortjent, og helten får sin danske kærlighed in the end – deraf filmens flertydige titel ”The Danish Bomb Shell”.
Frederik Taaning har undervejs optaget en video om vores tur, som blev vist inden arrangementet sluttede med Welsh afternoon tea og løftet stemning blandt både walisiske og danske elever. Frederik havde valgt den strategisk helt rigtige titel til sin film: “Beautiful Wales”.
I morgen går turen til Liverpool, hvor vi skal besøge Anfield Road, Beatles-museet, Museum of Slavery og til sidste en shoppe-tur i “Liverpool One” – et kæmpestort shoppingcenter, der ligger i hjertet af Liverpool lige ved siden af Liverpool Docks. Derefter går turen med bus direkte til Stansted og flyafgang til Danmark ved 19-tiden.
Kærlig hilsen Wales-teamet

{igallery id=9892|cid=213|pid=1|type=category|children=0|showmenu=1|tags=|limit=0}