International – Wales 2012

International – Wales 2012 for 1. Profilfags periode

International i Wales

Information om Wales rejsen

UdenrigsministerietKære forældre til elever fra RIC 10. og 9. Cambridge, der skal til Wales!
I f√•r nu de endelige oplysninger om vores tur til Wales i uge 41. Mette St√łttrup Jensen, er tovholder p√• turen, og Thomas Sloth Larsen er ogs√• l√¶rer p√• turen. Vi vil bede jer om at l√¶se brevet grundigt igennem, s√• rejsen bliver s√• god som mulig for alle parter. Vi gl√¶der os rigtig meget til turen, og h√•ber at det bliver godt vejr, s√• Wales tager sig ud fra sin smukkeste side!

Billeder fra Wales turen

Dagb√łger, rejsebreve og billeder kommer herunder. (Se billederne i bunden af artiklen)

D. 6. Oktober
Hej allesammen!
Vi er ankommet planm√¶ssigt her til Wales i dag efter en behagelig bustur med en snakkesalig chauff√łr, der fortalte os om Wales, som tog sig ud fra sin mest charmerende side i solskin og efter√•rsfarver (der bliver vist desv√¶rre en del regnvejr resten af ugen).¬†
Eleverne er blevet indkvarteret hos v√¶rtsfamilierne og er i skrivende stund sikkert i gang med at l√¶re dem at kende. I morgen skal vi p√• tur til Nordwales, og I h√łrer mere fra os efter den oplevelse.
Best regards
Wales-teamet!

D. 8. Oktober
Så kom den store dag, hvor vi skulle begynde på Yale College of Wrexham. Velkomsten foregik i et stort auditorium, hvorfra eleverne fik en rundvisning på college af walisiske studerende.
Kl. 10.00 kom alle i gang med projekterne Рeleverne er fordelt på henholdsvis Art and Design, Media og Performing Arts. De arbejder sammen med walisiske studerende med projekter, der skal præsenteres torsdag eftermiddag.
Drama-holdet kom i fuldt sving med det samme, hvor de blev udsat for en milits-agtig dans, der skulle forbedre opmærksomhed, koordination og samarbejde Рvi har lagt et klip op på Facebook.
En del af oplevelsen er ogs√• walisisk ungdomsliv – hvilket for nogles vedkommende indeb√¶rer massiv brug af h√•rfarve og piercinger. Vores elever fik noget at kigge p√• og tale om, men som en af pigerne sagde: “Hende dullen var helt vildt s√łd, n√•r¬†man¬†kom til at tale med hende”.¬†
Mange hilsner fra Wales-teamet!

D. 9. Oktober
Hej igen ūüôā
Dagen i dag b√łd p√• h√•rdt arbejde ude i grupperne. Medie er i fuld gang med at optage deres film. Hoverpersonerne i filmen er to danskere spillet af walisiske studerende. De har f√•et s√• danske navne som Abigail og Haydn – det skulle v√¶re ganske vist at det er googlet! N√•, det lykkedes at f√• √¶ndret Haydn til Henrik, men Abigail m√• vi leve med.
Art and design fletter i pil og er ved at spore sig ind p√•, hvad et hjem er. De har haft forel√¶sninger om “Homes and homelessness” og har sammen med de walisiske studerende filosoferet over begreberne.
Performance er ved at bygge de stykker op, som de skal vise¬†torsdag. De arbejder med improvisation, timing og udtryk, og giver alt hvad de har, n√•r der bliver √łvet.
I aften var vi p√• pub for at spise sammen¬†efterfulgt af en biograftur. Vi s√• noget s√• sj√¶ldent som¬†en intellektule teenagerfilm! “The Perks of Being a Wallflower” – den kan if√łlge eleverne anbefales.
Aftenen sluttede vi af med et bes√łg p√• kirkeg√•rden, hvor grundl√¶ggeren af Yale University i USA, Elihu Yale, ligger begravet foran kirken i en¬†sarkofag med inskriptioner om hans liv. Han er ligeledes den Yale, som Yale College of Wrexham er opkaldt efter.¬†Aftenens allersidste indslag var et f√¶llesfoto ved sarkofagen… uha, det rislede koldt ned ad ryggen p√• nogle af pigerne – kirkeg√•rd, aften, flagermus, vampyrer,¬†sarkofager,¬†man¬†kan selv forts√¶tte…
Mange trætte hilsner fra Wales-teamet

D. 11. Oktober
I dag skulle eleverne opf√łre deres teaterstykke. Ideen var, at en lufthavn skulle fungere som f√¶lles ramme for de i alt seks sm√• stykker, som danske og walisiske elever havde lavet sammen. De havde improviseret sig frem til indholdet, og processen havde v√¶ret intens og l√¶rerig for begge parter.
Til premieren var der et stort publikum og alle var 100% p√•. Alle stykkerne klappede og satte latterb√łlgerne i gang i salen. Efter dramagruppens pr√¶sentation blev der vist billeder fra Art og Designs projekt om “homes and homelessness”, og derefter var der urpremiere p√• r√•klippet af mediefolkenes komedie, der var virkelig sjov. Danskerne i filmen – spillet af walisere – er bad guys, der planter en bombetrussel, s√• det ser ud, som om det er helten, der har gjort det. De f√•r naturligvis straf som fortjent, og helten f√•r sin danske k√¶rlighed in the end ‚Äď deraf filmens flertydige titel ‚ÄĚThe Danish Bomb Shell‚ÄĚ.
Frederik Taaning har undervejs optaget en video om vores tur, som blev vist inden arrangementet sluttede med Welsh afternoon tea og l√łftet stemning blandt b√•de walisiske og danske elever. Frederik havde valgt den strategisk helt rigtige titel til sin film: “Beautiful Wales”.
I morgen g√•r turen til Liverpool, hvor vi skal bes√łge Anfield Road, Beatles-museet, Museum of Slavery og til sidste en shoppe-tur i “Liverpool One” – et k√¶mpestort shoppingcenter, der ligger i hjertet af Liverpool lige ved siden af Liverpool Docks. Derefter g√•r turen med bus direkte til Stansted og flyafgang til Danmark ved 19-tiden.
Kærlig hilsen Wales-teamet

{igallery id=9892|cid=213|pid=1|type=category|children=0|showmenu=1|tags=|limit=0}