Afrikansk boldkunstner gæster RE

Fra midten af august har et fremmed ansigt sat sit præg på gangene på Ranum Efterskole. William Fahnbulleh fra Ghana tiltrækker sig naturlig opmærksomhed, når han bevæger sig rundt på skolen, og interessen bliver ikke mindre af, at den 42-årige ghaneser har en lang historie bag sig som professionel fodboldspiller i både europæiske og afrikanske klubber.

”Jeg spillede professionelt fodbold i 17 år i både Ungarn, Østrig, Grækenland, Tyrkiet, Kenya, Tanzania og til sidst i Sydafrika, hvor jeg spillede for Moroka Swollows, indtil jeg fik en alvorlig knæskade i 2005. Den satte en stopper for karrieren,” siger William, der efter et par års forsøg på comeback i Sydafrika vendte hjem til Ghana. Her mødte han sidste år elever og lærere fra Ranum Efterskole, og på den måde kom besøget på Ranum Efterskole i stand.

”Jeg spurgte, om det var en mulighed, og så må jeg sige, at skolen har arbejdet meget effektivt for at få det til at lykkes. Det er jeg meget taknemmelig for,” siger William, der er i Danmark på et såkaldt omvendt rejsestipendiat fra DANIDA. Det betyder blandt andet, at han fungerer som sparringspartner for lærere og elever i forberedelserne til dette års Ghana-ekspedition. Samtidig er han en naturlig indpisker og inspirator, når skolens elever tørner sammen på fodboldbanen.

”Det har været fantastisk at få denne mulighed for at komme til Danmark. Jeg har det godt med eleverne, alle er venlige, og maden er fantastisk. Selv vejret er vidunderligt,” grinder William og peger mod ruderne, hvor efterårsregnen står skråt ind og trommer sin velkendte, hektisk hvirvel.