Dykker infobrev 1 2012-13

Kære elever og forældre
Velkommen til Ranum Efterskole og velkommen til profilfaget dykning!
Hermed får I nogle vigtige praktiske oplysninger om dykning i 1.periode. Når vi er kommet godt i gang følger flere oplysninger især vedr. profilfagsrejsen i uge 41.

Teori:
Dykning er en ekstremsport, der kræver, at man sætter sig grundigt ind i teorien, for at sikkerheden er i orden, derfor er det vigtigt at læse og forstå lektierne til hver undervisningsgang. Materialer udleveres i profilfagstimerne i løbet af den første uge, og disse SKAL medbringes til dykning hver gang. For at kunne nå at gennemføre og bestå kurset inden profilfagsrejsen er det af største vigtighed, at materialet er læst til følgende timer:

• Mandag d. 20/8: Kap. 1
  • Mandag d. 27/8: Kap. 2
  • Mandag d. 3/9: Kap. 3
  • Mandag d. 17/9: Kap. 4 + 5

Følges planen ikke, kan vi ikke garantere, at man når at få Open Water certifikatet, så må man i stedet snorkle på rejsen. Der er mulighed for at få hjælp til teorien hver mandag, tirsdag og onsdag i lektiehjælpstiden og om aftenen, når vi dykkerlærere er på vagt.

I den første uge fordeles eleverne på de to dykkerhold og får en undervisningsplan for hele første periode. Denne plan vil I forældre kunne finde på skolens hjemmeside, hvis I ønsker at følge med i, hvad vi foretager os.

Det bliver hårdt for jer elever, men klø på – der venter utallige fantastiske oplevelser forude

Bliveweekend:
Weekenden d. 21-23/9 er bliveweekend for alle dykkerne. I denne weekend skal vi i svømmehal og gennemføre alle de praktiske øvelser, der skal laves i en pool. Det er derfor af største vigtighed, at alle er der.

Administrative papirer:
Skulle der mod forventning være enkelte, der ikke har afleveret de administrative papirer med forældre- og elevunderskrifter (samt lægeerklæring hvis påkrævet), skal dette ske hurtigst muligt, da kurset ikke kan starte før vi har modtaget de administrative papirer med alle underskrifter.

Profilfagsrejse:
Profilfagsrejsen fra d. 8/10-15/10 (vær obs på, at eleverne først kommer hjem mandag i efterårsferien) går til Egypten, hvor vi skal dykke i Rødehavet. I kan læse om stedet, hvor vi skal bo, og om dykningen på følgende hjemmeside:

Link til Kingfisk dykkerrejser

Mere info om rejse følger, når vi er kommet godt i gang med profilfaget.

Pas:
Hvis ikke elevens pas allerede er på skolen, vil vi meget gerne have det hurtigst muligt, da vi skal bruge pasoplysninger til den endelige deltagerliste. OBS OBS OBS

Passet skal være gyldigt til minimum seks måneder efter udrejse fra Egypten, altså minimum til d. 15/4 2013!

Vaccinationer:
Statens Serum Institut anbefaler, at man er vaccineret mod hepatitis A samt difteri og stivkrampe inden rejser til Egypten, så hvis ikke jeres søn/datter er det, vil vi anbefale jer at sørge for vaccinationer på en undervisningsfri fredag inden afrejse.

Kontakt:
Har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os på mail pp@ranumefterskole.dk eller aha@ranumefterskole.dk. Alle forældrebreve udleveres til eleverne, mailes direkte til jer forældre og lægges på skolens hjemmeside. På skolens hjemmeside er der også en fane med typiske spørgsmål i forbindelse med dykning – her vil I ofte kunne finde svar på de ting, I er i tvivl om.

Vi ser frem til mange gode, lærerige, udfordrende og fantastiske timer sammen!

De bedste hilsner dykkerteamet
Kim, Gerti, Anders og Pia