Super forældredag

Kære læser!

Prøveugen er forløbet efter planen, og der har været en koncentreret og fokuseret stemning i hele kultursalen under prøverne. I løbet af ugen har eleverne forberedt sig på deres prøvefag og ind i mellem har der også været tid til lidt oplevelser, f.eks. viste Dramaholdet deres egen forestilling og film mandag. Onsdag lavede Køkkenholdet helstegt pattegrise til aftensmad og torsdag eftermiddag var der kontaktgruppetid, hvor temaet var den enkelte elevs egen udvikling i gennem skoleåret. Fredag eftermiddag fik vi besøg af godt 180 familiemedlemmer til forældre- og søskendeweekend. Weekenden bød på fremlæggelser af profilfagsrejserne, Tour de Ranum, Nepal bankospil og forældrehygge efter at de unge og søskende var gået til køjs.

Lørdag morgen var der morgenmotion for alle og efter en fællessamling med flere fremlæggelser drog alle afsted på aktiviteter. Pga. den hårde vind foregik dykning i Dayz svømmehal, men heldigvis flovede de op ad dagen, så sejlerne fik en oplevelse af Limfjorden.
På skolen var der både hardball, musik, kampsport, drama, adventure og ikke mindst gastronomi var et stort tilløbsstykke. Frokosten bød bl.a. en 1 meter stor Helleflynder.Og efterfølgende holdt vi stiftende generalforsamling i RE Venner. En ny forening, som i fremtiden kan arbejde med at arrangere aktiviteter og events for tidligere og nuværende RE elever, forældre og ansatte.
Forældre- og søskendeweekenden sluttede med en flot musikalsk fremførelse af et sangnummer komponeret af forældrene på musik, og en konstruktiv evalueringsdialog omkring elever og forældres oplevelse af Ranum Efterskoleåret.

I morgen holder vi Åbent hus sammen med de øvrige efterskoler i Himmerland. Vi serverer grillet vildsvin og helleflynder, og programmet starter med samling kl. 13 i festsalen og efterfølgende rundvisninger. Eleverne vil vise rundt og præsentere deres profilfag mv. Dagen slutter kl. 16.30 og selvom der er venteliste til det kommende skoleår, så er det en god lejlighed til at se skolen og møde eleverne på et tidspunkt hvor de har flest erfaringer og historier at fortælle. Vi har ledige pladser til 2013-14 og alle er velkomne!

I den kommende uge er der igen prøver og på onsdag sidst på eftermiddagen er der Nye eleversdag, hvor det kommende elevhold og deres forældre mødes med kontaktlærerne og desuden får en introduktion til det kommende skoleår og profilfagene. Torsdag holder vi skoledag, og i stedet er der fri fredag, bortset fra de elever som skal til Cambridge prøve.

Vi glæder os til i morgen til Åbent Hus og til at se de nye elever på onsdag, samt til en velfortjent weekend fredag.
Rigtig god weekend, med venlig hilsen

Olav Storm
forstander