Sejlads i Grækenland 2012

Grækenland rejse 2012

Information om sejlads og sejladstogtet i 3. profilfagsperiode

Kære sejlere og forældre!
I uge 9 startede det nye profilfag i sejlads. Målet for profilfaget er, at I bliver klar til selv at sejle en
sejlbåd  for  sejl  og  for  motor. Udover praktisk  sejlads skal  I lære  en  masse om sømandskab
(teamwork), sikkerhed til søs, navigation, og vedligehold af grejet.
Der  vil  være mulighed for at  sejle tursejlads, kapsejlads og måske natsejlads,  hvis I  har  mod på
det. Derudover får I muligheden for at prøve windsurfing

Læs mere i infobrevet herunder.

Rejseinformation

Dagbøger, rejsebreve og billeder kommer herunder. (Se billederne i bunden af artiklen)

14/4-2012
Hej, så er vi tjekket ind på bådene, der var kun få mangler. Vejret er noget blæsende, men det skulle blive bedre i morgen. Alle er trætte efter 17 timer rejsetid fra Ranum. Maden er snart klar og eleverne hygger sig på bådene.
Hilsen Olav

15/4-2012
Sejlads er nu nået i havn i Poros, hvor vi ligger langs havnepomenaden. Vi fik en fantastisk dag med ca. 40 sm i meget forskelligt vejr. Vindstille med til delfiner, let super dejlig luft, lidt store dønninger og en del med lidt søsyge. De sidste mil blæste det igen temmelig meget, og fart rekorden var 10,4 knob på kryds! Pastaen er sat over og kødsovsen simrer.
Hilsen Olav

16/4-2012
Sejlene er gået i stykker, motoren kan ikke stoppe, Olav stod skoleret ved havnepolitiet. Søforklaringer følger!
Ok her kommer forklaringen. Jørns båd havde problemer med begge sejl og derfor returnerede Olav’s båd med Jørn’s til Poros. Her er vi ved at reparere sejl, samt udskifte et knækket motorstop kabel. Da nogle eleverne sejlede i gummibåd lidt for tæt på havnen, indkalde portpolice Olav til en pædagogisk orientering – så nu træner vi videre i en bugt. Ellers er dagen gået med at sejle i fantastisk vejr og rigtig god vind, og igen sidst på dagen rigtig meget vind. Istedet for Idrah ligger vi igen i Poros, og har aftalt at vi spiser ægte græsk mad på en taverna i aften!

18/4-2012
Sejladsholdet satte i formiddags kursen mod Aegina, efter at vi i nat fik et kraftigt tordenvejr med hård vind og regn. I løbet af formiddagen klarede det op og vi lavede sejlerskole øvelser ud for havnen. Undervejs kom de første 5 både til Aegina havn, mens den sidste båd løb ind i en pludselig og kraftig opfriskning i vinden, så skipper Olav besluttede at gå til nærmeste havn i den sydlige ende af Aegina. Vi ligger nu med hækken til en mole og båden er fortøjret som et cirkus telt! Vinden er hård, men vi hygger os gevaldigt og spiser på den lokale     Taverna, blæksprutte, tzatziki, græsk salat, souvlaki, super – inden vi skal rulles i søvn i havnen.

19/4-2012

Natssejlads efter en lang dag med besøg på Apollonstempel, ankring med 6 både, senere sejladstræning i 20 grader, sol og frisk luft. Flere besætninger spiste på taverna inden natssejlads omkring Nissos øen. Undervejs fik Jørns båd motor problemer og kom på slæb efter Olavs båd. Spændende og meget lang dag. I morgen sætter vi kursen mod Athen.
Mvh Olav

{igallery id=5449|cid=134|pid=1|type=category|children=0|showmenu=1|tags=|limit=0}

en_GBEnglish da_DKDanish