Introugen Fredag

Nyheder introugen – bringes løbende!

Fredag kl. 16.00
Vi er stadig flyvende, eleverne er ved at forberede den store Introgallafest med temaet farver. De har gennem de sidste to dage oplevet rigtig meget nyt og trænger meget til at slappe af og hygge sig – og holde en pause fra fagfordelinger, nye fag, nye hold og nye opgaver.

Introugen Ranum Efterskole

Siden onsdag har eleverne nemlig været igennem en række test og samtaler for at få indplaceret dem i det rette faglige niveau og hold. Det er nu lykkedes, og fra mandag kører vi på med et almindeligt efterskoleskema og dermed letter trykket lidt!

Introugen Ranum Efterskole

Onsdag eftermiddag var alle på en Himmerlandsekspedition, som førte eleverne rundt om Ranum til bl.a. Vilsted, Vitskøl, Næsby og Rønbjerg. Nye navne og nye steder, og masser af sjove udfordringer på flere poster. Der var middag i Rønbjerg hos undertegnede, og cehfkokken sørgede for en udmærket middag i tipien til de sulte cykelryttere. Stortset alle kunne gennemføre turen selvom det var temmelig blæsende og der kom en enkelt byge. Det ser ud til at formen hos eleverne vil have godt at et efterskoleår med masser af aktivitet, og vi skal nok holde gang i cyklerne løbende!

Introugen Ranum Efterskole

I Rønbjerg fik eleverne også en fortælling om mulighederne på havnen, fjorden og i det nærliggende feriecenter, hvor der både er en stor svømmehal, et badecenter og en super klatrevæg og forhindringsbane.

Introugen Ranum Efterskole

De sejeste og mindst kuldskære elever kastede sig ud i Limfjordens bølger og nød det i fulde drag. Om aftenen var der rigtig mandehørm og pige hygge omkring Gentlemann kurset og Ladys exelence. Drengene lærte at optræde som ædle kavalerer!

Introugen Ranum EfterskoleIntrougen Ranum Efterskole

Torsdag eftermiddag, efter en lang formiddag med boglig niveaudeling, prøvede eleverne kræfter med de mange torsdagsfag. Der var gang i den på hele skolen med Kampsport, fodbold, mountainbik, kajak, dans og løb, samt floorball. Torsdag aften fik eleverne prøvet en række nye danse, som skal bruges til Intro Gallafesten i aften, og hver pige fik sig en kavaler at følges med til festen. Det skete ved lodtrækning mellem Kærhuset og Seminariehuset, så det bliver rigtigt godt for eleverne at blive blandet lidt i aften.

Introugen Ranum Efterskole

I dag, fredag, har vi i formiddags igen haft boglige timer, vi har dannet tysk, fransk og naturfagsholdene, samt holdi personlig udvikling, som er et fag for de elever, der ikke har valgt tysk eller fransk. Enkelte elever har fravalgt tysk selvom de havde opgivet det som et ønske før skolestart, og det vil vi gerne opfordre forældrene til at afstemme med eleven på hjemmefronten. Til orientering for forældrene sender vi i den følgende uge også et skema pr. mail til elevens forældre.

Introugen Ranum Efterskole

I eftermiddag har vi fuld tryk på forberedelserne til Introgallafesten, og senere på aftenen skal eleverne først fotograferes, så skal de spise sammen ved hvert deres fantastiske bord pyntet kreativt efter et unikt tema. Senere skal de danse og i festsalen skal de fremføre forskellige underholdningsindslag for hinanden.

I aften har vi haft en forrygende aften med farverige og festklædte gentlemenn og ladys. Borddækningen var imponerende og engagementet i top!

Introugen Ranum Efterskole

I morgen, lørdag, er der forskellige profilfagsaktiviteter, og om aftenen biograf, samt en gastronomisk overraskelse. Søndag er der IT klargøring af elevernes bærbare, og på skift en tur til Rønbjerg strand / feriecenter svømmehal, hvor vi bl.a. laver den obligatoriske svømmeprøve til sejl og dyk, samt adventure.

Rigtig god weekend til alle, vi glæder os til de næste dage, for stemningen er i top efter en fantastisk Introgalla aften med elevshows, dans og sang.

Vi forsøger at følge med på formidlingssiden, og du kan bl.a. tjekke billederne fra introugen her på siden eller på Ranum Efterskoles facebook side.

Olav Storm

en_GBEnglish da_DKDanish