Outdoor

Outdoor eller friluftsliv

Tilbage til oversigten

I Outdoor tager vi på dagsture og overnatningsture i naturen. Vi arbejder desuden med både teoretiske og praktiske basisfærdigheder inden for friluftsliv. Du lærer at kunne klare dig på tur og får kendskab til naturen. Der vil være fokus på naturoplevelser og plads til samvær.

Gå til rejseinfo for Outdoor

Outdoor

Outdoor er et fag, hvor konkurrenceelementet fra sportsverdenen ikke er i centrum. Vi skal fordybe os i det nære.

Det er skønt at være ude og have tid og ro til at nyde naturen. Det giver energi at følge årstiderne, se en smuk solnedgang, plukke bær, lave mad over bål, høre fuglekvidr eller at mærke efterårsvinden suse i kinderne. Ude mærker man rigtigt livet.

Vi vil gerne lære eleverne at skabe venskab med naturen, som er grundlaget for vores eksistens.

Alle timerne i Outdoor foregår udenfor, og vi kommer vidt omkring på enten vandre- cykel- eller kano/kajakture. Vi begiver os ud i skove, enge eller langs søen og markerne, som udgør terrænet omkring Ranum. Vi dyrker det enkle og primitive liv under åben himmel, giver os god tid til de store naturoplevelser og får både viden om natur og hyggeligt samvær med hinanden.

Vi skal overnatte i det fri i bivuak, shelters eller telt. Vi prøver kræfter med o-løb. Derudover laver vi mad bl.a. over bål. Menuen står på alt fra brændenældesuppe, jordsteg, ørred i avispapir eller pandekager med bær – altså retter fra naturens eget, lækre spisekammer.

Rejseinformation

Sikkerhedsinstruks Outdoor

REC Employees Circle website v3 151640

Heidi Lillelund
Idræt, Naturfag og Matematik.
hlj@ranumefterskole.dk

Vilkår og egenbetaling

Vilkår: Alle elever er forsikret ifht. farlig sport op til 500.000,- kr. ved skader, som ikke er dækket
af skolens erhvervsforsikring.
Se også skolens sikkerhedsinstrukser for kajak/vandaktivitet. Det må forventes, at der vil være behov
for godt udstyr: Rygsæk, støvler, skaljakke, sovepose mv. Du er meget velkommen til selv at medbringe
mountainbike.

Link til webshoppen

Link til skolens Søsikkerhedspolitik for sejlads med elever.

Find profilfaget på Facebook