Studierejser

Studierejser til hele verden

Norge, Sverige, Nepal, USA, Egypten, Polen, Berlin, Wales, Andelusien, Kroatien, Grækenland, Cran Kanaria, Tyrkiet, Frankrig, Irland, Island, Grønland, Tjekkiet, London.
Studierejser på Ranum EfterskoleVi kalder vores studierejser for ekspeditioner.
En ekspedition handler om at sætte sig et mål og forfølge drømmen.

Det at rejse sætter den daglige undervisning i perspektiv og giver en personlig og fælles ballast. Derfor arrangerer vi en min. 3 ekspeditioner af ca. 5-12 dages varighed hvert skoleår.

Hvor egenbetaling ud over skolepengene?
Egenbetalingen er nødvendig fordi vi i samarbejde med elever og forældre forsøger at forfølge og udvikle de unges drømme og ambitioner så langt som det er muligt på et efterskoleår.

Derfor er det ikke laveste økonomiske fællesnævner på skolen, men den enkeltes interesser og prioriteringer i et profilfag-fællesskab, der sætter niveauet.

“Noget for noget” og en god forventningsafstemning
Mange elever har selv sparet en betydelig del op til deres eventyr og enkelte har også fritidsarbejde nogle weekenddage om måneden. Skolen anbefaler at elev og forældre tager en god snak om forventninger og økonomi inden opholdet starter.

Elever og familier, der på den ene eller anden måde kommer i problemer ifht. en profilfagsrejse, som er aftalt og bestilt får hjælp af skolen i det omfang det er muligt. Kontakt forstander!

Eksempler på egenbetaling fra de foregående år:
Kroatien, Berlin og London ca. 2.000,- kr.
Middelhavet Sejlads: ca. 1.500-3.500,- kr.
USA, New York ca. 6.000,- kr.
Egypten (dykning inkl. padibevis) ca. 6.000,- kr.
Nepal ca. 7.500-8.000,- kr.

Hertil kommer for nogle rejser udgifter til vaccination og afbestillingsforsikring.