• Vi har ledige pladser i 20-21.

Sri Lanka: Ånden på den hellige ø

Sri Lanka er et land med utallige muligheder for at fordybe sig i kultur og natur. Landets hårde historie er fundamentet for det land, som er under stadig udvikling den dag i dag. Imperialisternes dræning af Sri Lankas resurser kan stadig spores, både i hovedstaden Colombo, men også ude i landområderne. Borgerkrigen, som bl.a. betød at adskillige Tamiler blev fordrevet, har også sat sine spor i landet, og er bestemt også en vigtig del af Sri Lankas identitet som man bør fordybe sig i.

billede 2

Byder på spændende oplevelser

Sri Lanka er et land, hvor man har rig mulighed for at opleve et land, der er meget forskellige fra Danmark. Sri Lanka byder på grønne temarker, farvestrålende templer med spændende historier, kystkulturer med fiskeri i fokus, bjerge med fantastiske vandrerruter gennem fortryllende natur, storby oplevelser og et fascinerende dyreliv. Desuden har Sri Lanka en flirtende surfkultur, som vi prøver kræfter med i Arugam Bay. Ligeledes vil vi besøge lokale skoler i Arugam, og lave aktiviteter sammen med andre unge mennesker. De lokale skoler vil stå i skærende kontrast til den store internationale skole, som vi besøger i Colombo.

Billede 4

Tag vandreskoene på og oplev en anden side af Sri Lanka 

En god mulighed for at forbinde Sri Lankas religiøse grundlag med et usammenligneligt naturskue, er ved at tage vandreskoene på, og rygsækken på ryggen, og sætte kursen op ad et af bjergene omkring byen Kandy, hvor man har mulighed for at besøge templer på sin færd. Mange af disse templer er imponerende bygningsværker, hvor man kun kan beundrer den flid og arbejdsomhed, som har været nødvendig for at slæbe byggematerialer langt op ad et bjerg.

billede 3

Skoene af, kameraet klar og stil skarpt ud af togvinduet

Togturen fra Kandy til Ella regnes for at være en af de smukkeste i hele verdenen. Togskinnerne er nogle steder nærmest gået i et med naturen, og skærer sig igennem bjergrigt natur med frodig vegetation. Undervejs passere man små landsbyer, samt rismarker og teplantager, hvor de lokale går og tjener deres løn. På toget vil man kunne møde mange af de lokale, som rejser mellem markeder og forsøger at afsætte deres ting. En tur man ikke vil gå glip af.

billede 1

Alsidig undervisning

Kulturfagsundervisningen vil blive brugt til at forberede materiale til besøgene på skolerne. Desuden vil vi arbejde med temaer, som sorterer under FN’s verdensmål - bl.a. fattigdom og undervisning, men vi foretrækker at vælge de endelige emner sammen med eleverne. Eleverne skal desuden lave et projekt omkring et interesseområde efter eget valg, som de undersøger på rejsen og udarbejder en rapport omkring når vi er retur i Danmark. Ydermere kommer vi til at lave noget fysisk træning, så vi kan klare at trekke i et par dage. Åbenlyst, kommer vi også til at arbejde med Sri Lankas historie, så vi har en god solid basisviden inden vi ankommer.

Vilkår og økonomi

Egenbetaling på rejsen vil være ca. 8.000,- kr. 1. RATE ER 5.000,-kr. 2. RATE ER 3.000 + evt. kollektiv "afbestillingsforsikring" 350,- kr. Lommepenge anbefalet 1.000,- kr.

Tovholdere

Gerti Jensen Mathias Kjær Rathmann
Gerti Jensen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mathias K. Rathmann
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Oversigt over mulighederne på Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Profilfag Ranum Efterskole College Rejser En International uddannelse Find Ranum Efterskole College Meld dig ind p� Ranum Efterskole College Bestil en rundvisning hos Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College p� Facebook Nyheder p� Ranum Efterskole Ny elev p� Ranum Efterskole College L�s mere om Ranum Efterskole College Undervisning p� Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Internationale afdeling. Ranum Efterskole College Profilfag Ranum Efterskole College Rejser Ranum Efterskole College Billeder Ranum Efterskole College Kontakt Image Map
Oversigt over Partnere Oversigt over Partnere

Ranum Efterskole College  *  Seminarievej 23, 9681 Ranum  *  E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  *  Tel: 96 66 44 00  *  Læs op