Profilfaget Konditori byder på masser Kager, deserter, god mad, smil og latter.

I profilfaget Konditori har eleverne mulighed for at opleve hvordan livet er som konditor og bager, og gennem fælles oplevelser bliver holdet knyttet tættere sammen. Konditori er teamwork frem for alt andet, og rejsen er med til at styrke dette. Eleverne bliver på profilfagsrejsen undervist i bagerier og konditorier, hvor eleverne får mulighed for at udvide deres kendskab til konditori og den bagning. Denne kombination bidrager til, uforglemmelige oplevelser, men også elevernes personlige dannelse og udvikling.

 

Konditori indeholder mange forskellige elementer. Så når vi skal arbejde med mørdej, gærdej ,sukkerpynt, marzipan roser, og frugttærter, er vi så heldig at vi har Jan Rind, der er specialist inden for de forskellige områder. På profilfagsrejsen besøger vi kendte og mindre kendte konditorier i København.

 

Konditori på Ranum Efterskole College er et socialt fag, hvor eleverne sammen hjælper hinanden til lækre resultater, hvor der er plads til alle niveauer. Undervisningen skal give eleverne mulighed for at arbejde med deres egen kreativitet, bryde grænser og indgå i et forpligtende fællesskab.
Det er lysten, der driver værket, og vi vil gøre hvad vi kan for at vise eleverne glæden ved bage  og udvide deres muligheder og kompetencer på området.

 

Undervisningen vil omfatte aktiviteter, hvor eleverne bliver undervist i forskellige teknikker, og masser af variation. Derigennem udvikler eleverne kendskab til ingredienser, produkter og deres egen kreativitet.

 

Profilfagsrejsen går til København:

Konditori rejser i 1 periode til København. Her besøger flere forskellige bagerier og konditorier og restauranter, som sidste år vandt de Amerikanske mesterskaber. Vi deltager i bagning og vi smager på en masse forskellige produkter.

 

Under de forskellige besøg vil vi lærer nye metoder til kagepynt, får kreative ideer og frem for alt udvider vores ’smagshorisont’. Derudover skal vi ud og opleve København. Vi har tidligere været på vandreturer rundt i byen, og se nogle af de mest kendte varemærker. Dessuden har vi en ’Gala aften’ hvor vi spiser på en af Københavns mest kendte restauranter.

 

Gå ind og se vores Facebook side: Konditori – Ranum, her er der billeder og videoer fra vores undervisning og rejse.

 

Undervisere

Ranum_EC_Tine_Valois_web

Tine Valois
English IGSCE, Business studies, Global perspectives og Konditori.
tv@ranumefterskole.dk

Ranum_EC_Jan_Rind_Jensen_web

Jan Rind Jensen
Husalf i Ranumhus, bager og underviser i konditori.
jr@ranumefterskole.dk

da_DKDanish