Profilfag på Ranum Efterskole College

Siderne er sidst opdateret d. 6 marts 2018.

Bemærk! Egenbetaling til rejserne kan betales her, shop.ranumefterskole.dk

Læs mere om profil- og kulturfagsvalget her

Vi er en skole i tiden, og de fællesskabs skabende aktiviteter skal give både lærere og elever mening. Profilfagene udgør stærke interessefællesskaber, som bringer forskellige elever og voksne sammen om en udviklingsproces som er helt unik. Vi oplever, at det vejledende fællesskab, der opstår i mellem elever og voksne på rejsen er det ultimative læringsrum, som for alvor giver eleverne mod og lyst til at tage roret selv videre i livet.

adventure2

I april rejser vi ud i verden igen

Den sidste og afsluttende rejse for skoleåret 2017-18.

cheerleading dance dykning fashion 85px gastronomi
Cheerleading Dans

Dykning Egypten & Malta

Fashion Gastronomi
iceland stronger 85px model un mun 85px adventure race oxbridge 85px sejlads
Iceland Stronger Model UN Mountain Oxbridge Sejlads
ski snowboard 85px waterperformance tenerife hiking 85px wakeboard 85px  yoga
Ski & Snowboard Surf Tenerife Wakeboard Yoga
    high school californien 85px
  US High School

Inspirationsarkivet for profilfag

Dyk ned i det stadigt voksende arkiv over profilfag. Mange profilfag går igen hvert år og nye kommer til. Andre er arkiveret for altid. Find inspiration. Har du en god ide er Ranum stedet hvor det er muligt.

adventure race outdoorn cheerleading dance drama
Adventure Outdoor / Friluftsliv Cheerleading Dans Drama
dykning esport fitforfight gastronomi guide event
Dykning E-Sport Fit for fight Gastronomi Guide & Event
icelandic ridning medie music sejlads streetperformance
Icelandic Riding Medie Musik Sejlads Street Performance
visualdesign waterperformance yoga fodbold ranum 85px golf ranum 85px
Visual Design Water Performance Yoga & Mindfulness Fodbold Golf
handball ranum 85px emusik ranum 85px unesco ranum 85px vildmad ranum 85px streetart ranum 85px
Håndbold E-musik  UNESCO  Vild mad / Foraging Street Art

Kort om profilfag/Kultur på Ranum Efterskole

Hver profilfagsperiode afsluttes med en ekspedition af 1-2 ugers varighed.
Vi har rejst til over 30 lande og storbyer med Natursport og Imaginationholdene. Vi rejser ca. 4 uger på et skoleår!

Profilfagene kan kombineres af flere temaer, fag og aktiviteter. Inden skolestart vælger du et profilfag. Senere på året er du med til at foreslå nye profilfag og vælge dit nye profilfag.

1. Første periodes profilfag vælges inden skolestart. Holdene samles ved nye eleversdag den 24. maj til en indledende introduktion. I den første periode øves en række færdigheder indenfor profilfaget, som bruges for alvor på profilfagsrejsen i uge 41. Første periodes mål er også at kvalificere eleven til at indgå i valgprocessen til 2. og senere 3. periode. Derfor har lærerne tilrettelagt forløb, som præsenterer eleven for hvad et profil er, hvordan det udvikles og hvorledes eleven selv kan være med til at forme det og nye efterfølgende.

2. Anden periodes profilfag vælges i udgangen af september. Elever og lærere har mulighed for at forme nye profilfag. Temaet er verdensborger og globalisering. Gennem et fokus på både kultur og aktivitet møder vi unge rundt om i verden og lærer både om deres og vores egen livsformer. Vi kalder det kulturprofilfag og i forløbet forberedes en ekspedition som afvikles i januar.

3. Tredje periode vælges i december. Elever og lærere kan igen forme nye fag, og eleverne er typisk meget aktive. Målet er bl.a. at bruge erfaringerne fra 1. og 2. profilfag til at kombinere interesser, aktivitet og kulturmøder. Temaet er dannelse, og det sker særligt når eleverne på egne præmisser møder andre kulturer og bruger den frihed, som erfaringerne fra de første profilfag har givet dem. Rejsen i 3. periode ligger typisk i starten af april. Før  konfirmationer og de skriftlige prøver.

Inspiration & tidligere profifagsmagasiner

cheerleading ranumefterskole

Oversigt over mulighederne på Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Profilfag Ranum Efterskole College Rejser En International uddannelse Find Ranum Efterskole College Meld dig ind p� Ranum Efterskole College Bestil en rundvisning hos Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College p� Facebook Nyheder p� Ranum Efterskole Ny elev p� Ranum Efterskole College L�s mere om Ranum Efterskole College Undervisning p� Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Internationale afdeling. Ranum Efterskole College Profilfag Ranum Efterskole College Rejser Ranum Efterskole College Billeder Ranum Efterskole College Kontakt Image Map
Oversigt over Partnere