Profilfag på Ranum Efterskole College

Siderne er sidst opdateret d. 24 maj 2018.

Bemærk! Egenbetaling til rejserne kan betales her, shop.ranumefterskole.dk

Læs mere om profil- og kulturfagsvalget her

Vi er en skole i tiden, og de fællesskabs skabende aktiviteter skal give både lærere og elever mening. Profilfagene udgør stærke interessefællesskaber, som bringer forskellige elever og voksne sammen om en udviklingsproces som er helt unik. Vi oplever, at det vejledende fællesskab, der opstår i mellem elever og voksne på rejsen er det ultimative læringsrum, som for alvor giver eleverne mod og lyst til at tage roret selv videre i livet.

adventure2

Til efteråret rejser vi ud igen

Den første rejse for det nye hold, som starter til august rejser i efteråret. På første rejse ud af 3. Også kaldet profilfagsrejsen.

cheerleading dance dykning music gastronomi
Cheerleading Dans

Dykning Egypten & Malta

Musik Gastronomi
wakeboard 85px waterperformance sejlads yoga fitforfight
Wakeboard Surf Sejlads Yoga Fit for fight
esport adventure race medie outdoorn unesco ranum 85px
E-Sport Adventure Medie Outdoor / Friluftsliv UNESCO
guide event visualdesign fodbold ranum 85px icelandic ridning drama
Guide & Event Visual Design Fodbold Icelandic Riding Drama

Inspirationsarkivet for profilfag

Dyk ned i det stadigt voksende arkiv over profilfag. Mange profilfag går igen hvert år og nye kommer til. Andre er arkiveret for altid. Find inspiration. Har du en god ide er Ranum stedet hvor det er muligt.

ski snowboard 85px tenerife hiking 85px high school californien 85px oxbridge 85px adventure race
Ski & Snowboard Tenerife US High School Oxbridge Mountain
dykning model un mun 85px iceland stronger 85px gastronomi streetperformance
Dykning Model UN Iceland Stronger Gastronomi Street Performance
fashion 85px vildmad ranum 85px streetart ranum 85px sejlads golf ranum 85px
Fashion  Vild mad / Foraging Street Art Sejlads Golf
handball ranum 85px emusik ranum 85px waterperformance
Håndbold E-musik Water Performance

Kort om profilfag/Kultur på Ranum Efterskole

Hver profilfagsperiode afsluttes med en ekspedition af 1-2 ugers varighed.
Vi har rejst til over 30 lande og storbyer med Natursport og Imaginationholdene. Vi rejser ca. 4 uger på et skoleår!

Profilfagene kan kombineres af flere temaer, fag og aktiviteter. Inden skolestart vælger du et profilfag. Senere på året er du med til at foreslå nye profilfag og vælge dit nye profilfag.

1. Første periodes profilfag vælges inden skolestart. Holdene samles ved nye eleversdag den 24. maj til en indledende introduktion. I den første periode øves en række færdigheder indenfor profilfaget, som bruges for alvor på profilfagsrejsen i uge 41. Første periodes mål er også at kvalificere eleven til at indgå i valgprocessen til 2. og senere 3. periode. Derfor har lærerne tilrettelagt forløb, som præsenterer eleven for hvad et profil er, hvordan det udvikles og hvorledes eleven selv kan være med til at forme det og nye efterfølgende.

2. Anden periodes profilfag vælges i udgangen af september. Elever og lærere har mulighed for at forme nye profilfag. Temaet er verdensborger og globalisering. Gennem et fokus på både kultur og aktivitet møder vi unge rundt om i verden og lærer både om deres og vores egen livsformer. Vi kalder det kulturprofilfag og i forløbet forberedes en ekspedition som afvikles i januar.

3. Tredje periode vælges i december. Elever og lærere kan igen forme nye fag, og eleverne er typisk meget aktive. Målet er bl.a. at bruge erfaringerne fra 1. og 2. profilfag til at kombinere interesser, aktivitet og kulturmøder. Temaet er dannelse, og det sker særligt når eleverne på egne præmisser møder andre kulturer og bruger den frihed, som erfaringerne fra de første profilfag har givet dem. Rejsen i 3. periode ligger typisk i starten af april. Før  konfirmationer og de skriftlige prøver.

Inspiration & tidligere profifagsmagasiner

cheerleading ranumefterskole

Oversigt over mulighederne på Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Profilfag Ranum Efterskole College Rejser En International uddannelse Find Ranum Efterskole College Meld dig ind p� Ranum Efterskole College Bestil en rundvisning hos Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College p� Facebook Nyheder p� Ranum Efterskole Ny elev p� Ranum Efterskole College L�s mere om Ranum Efterskole College Undervisning p� Ranum Efterskole College Ranum Efterskole College Internationale afdeling. Ranum Efterskole College Profilfag Ranum Efterskole College Rejser Ranum Efterskole College Billeder Ranum Efterskole College Kontakt Image Map
Oversigt over Partnere