Profilfag på Ranum Efterskole College

Siderne opdateret d. 29. sep. 2016.

Vi er en skole i tiden, og de fællesskabs skabende aktiviteter skal give både lærere og elever mening. Profilfagene udgør stærke interessefællesskaber, som bringer forskellige elever og voksne sammen om en udviklingsproces som er helt unik. Vi oplever, at det vejledende fællesskab, der opstår i mellem elever og voksne på rejsen er det ultimative læringsrum, som for alvor giver eleverne mod og lyst til at tage roret selv videre i livet.

Kort om profilfag på Ranum Efterskole

ridning offdans offadventure offvisueltdesign offstreetp offdykning off

gastronomi offfitforlife offmusik offsejlads offmedie offwaterp off

guideevent offkonditori off

Kort om profilfag/Kultur på Ranum Efterskole

Hver profilfagsperiode afsluttes med en ekspedition af 1-2 ugers varighed.
Vi har rejst til over 30 lande og storbyer med Natursport og Imaginationholdene. Vi rejser ca. 3 uger på et skoleår!

Profilfagene kan kombineres af flere temaer, fag og aktiviteter. Inden skolestart vælger du et profilfag. Senere på året er du med til at foreslå nye profilfag og vælge dit nye profilfag.

1. Første periodes profilfag vælges inden skolestart. Holdene samles ved nye eleversdag den 24. maj til en indledende introduktion. I den første periode øves en række færdigheder indenfor profilfaget, som bruges for alvor på profilfagsrejsen i uge 41. Første periodes mål er også at kvalificere eleven til at indgå i valgprocessen til 2. og senere 3. periode. Derfor har lærerne tilrettelagt forløb, som præsenterer eleven for hvad et profil er, hvordan det udvikles og hvorledes eleven selv kan være med til at forme det og nye efterfølgende.

2. Anden periodes profilfag vælges i udgangen af september. Elever og lærere har mulighed for at forme nye profilfag. Temaet er verdensborger og globalisering. Gennem et fokus på både kultur og aktivitet møder vi unge rundt om i verden og lærer både om deres og vores egen livsformer. Vi kalder det kulturprofilfag og i forløbet forberedes en ekspedition som afvikles i januar.

3. Tredje periode vælges i december. Elever og lærere kan igen forme nye fag, og eleverne er typisk meget aktive. Målet er bl.a. at bruge erfaringerne fra 1. og 2. profilfag til at kombinere interesser, aktivitet og kulturmøder. Temaet er dannelse, og det sker særligt når eleverne på egne præmisser møder andre kulturer og bruger den frihed, som erfaringerne fra de første profilfag har givet dem. Rejsen i 3. periode ligger typisk i starten af april. Før  konfirmationer og de skriftlige prøver.

Profilfag/kulturfagsmagasiner

ny elev til nye elever p1 2016 17 ranumefterskole kulturfagp2 1415 Profilfag 3.periode 15 16 Magasin.v1.rd Page 01 200px
    Den nye avis
    RE ProfAvis 1516DK AW pages web Page 01